Wpis z mikrobloga

takie pytanko Mirki.

potrzebuje kasy na szybko...
jakaś mała pożyczka. gdzie to najlepiej ogarnąć zeby nie mieć ewentualnych problemów z tym związanych przy spłacie etp...
nie mam dochodów w Polsce i nie pracuje w Polsce.
nie chciałbym tez sie w cos #!$%@? :D
ktos coś doradzi?
nie chciałbym jakichś prowidentow czy innych szemranych akcji. chciałbym coś legal bez strachu :)
( ͡ ͜ʖ ͡)

#kiciochpyta #pytanie #pomocy #pozyczka #pieniadze #polska #banki #gotowka #szukam #niewiemjaktootagowac
  • 35
@CHI77OUT: nie wiem jakie masz warunki u siebie w banku i na ile wiarygodny jesteś dla nich. Ja ot tak w ciągu kilku godzin jestem w stanie dostać kredyt kwotę w okolicach 20k gbp czyli coś koło 100k PLN. Ot tak. Klikam w apce i jest. Zawsze bardziej wiarygodny będziesz dla banku którego jesteś klientem szczególnie gdy chcesz kasę szybko. No chyba że nie chcą ci dać i myślisz że w
@asdfghjkl wiarygodny jestem. ale kasa się rozeszła a potrzebuję po prostu 20k. tu w NL muszę mieć również na plusie i caly czas przychodzy. a jest różnie ostanio. i tez nie czeka sie jeden dzien ;p
@asdfghjkl Hehe. wiesz. bo nie bede mowil o szczegółach mojego życia;D

jestem w dupie z kasa potrzebuje wziąć 20k w PL bo wrócę do NL i bedzie mi lepiej spłacić (szybciej) musze coś kupić i wrócić do NL. bang:)
@CHI77OUT: no to mówię przecież że powinieneś w swoim banku szukać kredytu. Nie znam żadnego banku który nie oferuje szybkiego kredytu swoim klientom. Wiem natomiast komu banki pieniędzy nie chcą pożyczać ( ͡° ͜ʖ ͡°) z twojego kombinowania domniemam że twój bank w nl nie chce ci dać wcale kasy albo nie tyle ile potrzebujesz skoro szukasz kasy w Polsce nie mieszkając tu jak twierdzisz od lat.
@asdfghjkl staralem sie juz o kredyt kilka lat temu. ale zmienialem prace i dochody były różne. a czasem ich nie miałem. nie chce to opowiadać o wszystkim. ale nie robie machlojek czy lewizny. Po prostu jestem w PL i potrzebuje kasy. no i jak wspomniałem jak wezme w PL to zarabiając w euro szybko spłacę;)
@CHI77OUT: trzeba było tak mówić od razu. Pomyśl teraz logicznie. Przecież Polski bank też też będzie potrzebował potwierdzenia że jesteś wypłacalny. Sprawdzą czy nie widniejesz w jakiś europejskich rejestrach dłużników. Poproszą pewnie o uwiarygodnienie tego że będziesz miał z czego spłacać. Skoro twój bank w nl nie chce dać kredytu to jakim cudem Polski bank ma ci go dać? Dla polskiego banku jesteś po prostu „gościem z ulicy”. No chyba nie
@asdfghjkl no jak najbardziej rozumiem. dlatego szukam pomocy podpowiedzi bo nie bardzo rozumiem jakie sa tu procedury w PL. teraz juz troche wiem. cos bede musiał pomyśleć ale w innym kierunku.
cholera :( dzieki za info.