Wpis z mikrobloga

Kiedy powinno się płacić prowizję dla pośrednika? Chcę kupić mieszkanie, znalazłem takie, które mi odpowiada, ogłoszenie jest wystawione przez biuro nieruchomości, więc dochodzi prowizja. Standardem jest, że pośrednik bierze połowę prowizji na etapie umowy przedwstępnej? Co jeśli nie dostanę kredytu i do transakcji nie dojdzie? Prowizja zostaje w biurze nieruchomości?

#nieruchomosci
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bardzo_Wsciekla_Mebloscianka: no ale po co mi pośrednik do tego skoro moge miec notariusza i escrow ? po h mam płacić kilkadziesiąt k jakiemuś typowi ? OD tego są NOTARIUSZE !!!!

Dla mnie pośrednik może być psem którego moge wynająć by znalazł mi kilka mieszkań o konkretnych parametrach a reasekurowac wole sie u notariusza..
  • Odpowiedz
@Bardzo_Wsciekla_Mebloscianka: jakies linki kolo? Bo wg mnie p-------o. Zabezpieczniem jest notarialny rachunek powierniczy (co kosztuje np 300zl, nie musisz miec tego mozesz robic przelew u notariusza i podpisy tylko gdy kasa wplynie, np warto miec ten sam bank) a nie jakis pajac ktory mogl skoczyc szutki piekne a teraz robic za cwaniaka posrednika HA TFU. Ubezpieczenia na jakies tam wypadki maja i musialbys pewnie go pozwac, wygrac proces itd. Ubezpieczyciel
  • Odpowiedz