Wpis z mikrobloga

Jak najlepiej sprzedać części komputerowe, tak żeby żaden kupujący mnie nie zescamował? Allegro? Allegro Lokalnie OLX? Ustawić cenę z góry czy może jako licytacja?

Mam do sprzedania MSI Armor RX 580 oraz Ryzen 2700 i nie wiem jakich pieniędzy mógłbym się spodziewać? Jakieś 200-300PLN?

#allegro #olx #komputery #amd
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NPC2137: sprawdź jakie ceny są na allegro/olx, wystaw za tyle samo, lub taniej jak chcesz szybko sprzedać, lub drożej jak nie chcesz sprzedać, jak będziesz miał piniondz w łapie dajesz produkt?
  • Odpowiedz
@NPC2137: 2137 jednak stan umyslu, allegro istnieje pewnie 3x tyle ile zyjesz a ty sie pytasz jak cos w necie sprzedac. ceny sprzedawanego przedmiotu tez ciezko pewnie sprawdzic lel
  • Odpowiedz
mozna wysylkami olx, polecam
opisz dobrze, rob fotki tez z etykieta (nie uzywaj kodu inpost a PDF drukuj) by OLX widzial co wysyles w razie co? Nic wiecej jak 500 bym tak nie wysysylal, scam to na debili, jestes dziadek/babcia z internetem czy kumasz jak to dziala?
Problem to tylko falszy pakiet ochronny olx - falszywe zglosznie kupujacego ale oni to w 99% odrzucaja obecnie. Ryzyko jest nawet gdy jedziesz na zakupy
  • Odpowiedz
@NPC2137: Przeczytaj regulamin "ochrony" olx. To jest fantastyczna platforma dla oszustów i to niezależnie czy ktoś chce coś sprzedać czy kupić.

Gdzie scam? dopóki nie potwierdzi się przesyłki to sprzedający nie dostanie kasy i na odwrót

@BornToDie69: Tylko, że musisz podać powód dlaczego nie akceptujesz przedmiotu. Mi typek wysłał obudowę do pc wybrakowaną w środku, ze szklanym panelem odkręconym luzem który w kartonie robił za wzmocnienie paczki do
  • Odpowiedz