Wpis z mikrobloga

Są w #krakow jeszcze jakieś patoosiedla gdzie lepiej samemu w nocy nie łazić? Pytam w kontekście zakupu mieszkania. Jakieś kurdwanow, wola duchacka, kozlowek są ok czy dzieją się tam jakieś cuda?
  • 18
  • Odpowiedz
@vateras131: Kazimierz, centrum - wiadomo #!$%@? turyści + patologia z pod Krakowa imprezując czasem się zdarzy, okolice miasteczka AGH czasem jak studenci popija lub w okolicach juwenaliów, okolice błoń - mecze Wisły i Cracovii więc imba raz w tygodniu gwarantowana, generalnie z roku na rok jest coraz bezpieczniej w Krakowie bo dużo sebixow mieszka na stałe w Holandii, Niemczech, i #!$%@? szparagi, nawet Huta się ucywilizowała, dużo nowych bloków, najlepsze dzielnice
  • Odpowiedz
@vateras131: może to nie tak że strach samemu iść w nocy czy coś takiego ale ja bym omijał wszelkie skupiska z wielkiej płyty w nowej hucie, ciągle tu panuje taki patologiczny vibe, menele na ławkach, śmierdzący emeryci, #!$%@? gimbusy wydzierające morde w środku dnia, w nowych blokach pewnie jest lepiej
  • Odpowiedz
@vateras131 Kozłówek to dalej patola. Może w dziąsło nie wyłapiesz, się istoty tam mieszkające to na pewno nie ludzie. Synek z tylko sobie znanych powodów lubi tam spacerować, więc niestety bywam w tym zoo.
  • Odpowiedz
@vateras131 na Kurdwanowie obecnie to same rodziny z dziećmi i psiarze. Zabudowy w nowym budownictwie to chyba już tu więcej jest niż wielkiej plyty. Każdy kto tu miał okazję mieszkać raczej zachwala to osiedle.

Co do Kozłówka to niestety kiedy bym tam nie byl na oglądaniu mieszkania to zawsze trafial się jakiś patologiczny element.
Raz trafiłem na rozgadanego byłego mieszkanca tego osiedla (byly policjant ) to powiedział że koło Nowosadeckiej/Wielickiej jest spoko
  • Odpowiedz
  • 0
@Lardor
Ehh Huta sama w sobie nie jest zła ale pracę i wszystkich znajomych mam na południu miasta w okolicach ruczaju/zakopianki. Będę później jeździć po godzinę w jedną stronę i wydawać krocie na ubery ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@vateras131: to może Płaszów by cię zainteresował? Choć tu ceny mogą być wysokie. Złocień jak cenowo stoi tylko Złocień z korkami i podtopieniami to patola.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lardor
W okolicach plaszowa też szukam właśnie bo to całkiem sensowna lokalizacja.
Zlocien to jak dla mnie nie Kraków. Gdyby komunikacja miejska była bardziej sensowna to jeszcze ale kiepsko to wypada.
  • Odpowiedz