Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#dieta #dietetyka jeżeli przyjmiemy że ustalę sobie za cel zjadanie 2300 kcal a do każdego posiłku dołączę bułkę kajzerkę to nic nie przeszkadza o ile będę osiągał taki deficyt?

Ważę 115kg co wskazuje otyłość II stopnia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Tak, smalec leci jak jesteś na deficycie kalorycznym.

Ale bułka kajzerka wg google ma prawie 300kcal. Ile dziennie zjesz takich? 4-5? To masz 1200-1500 kcal z kajzerki xD Mądre to?
  • Odpowiedz
Kajzerka to jakieś 180 kcal - czyli zostaje ci 2120 :)
W sumie to tu bilans kaloryczny się liczy, natomiast sugerowałbym grahamkę zamiast kajzerki - o ile lubisz.
Jak zrzucałem ze 101 do 81 to jechałem początkowo na 1600 kcal + trochę spacer po bieżni i basen raz w tygodniu. Ale ja stary jestem, prawie 60 - to może łatwiej niż młodym.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak, po roku - gdy PRZESTAŁEM liczyć kalorie. Ale i tak i wyniki i waga jest niemal ok, to nie cisnę. (BMI dosłownie tuż ponad granicą normy). Precyzyjne liczenie kalorii daje moim zdaniem najwięcej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to kwestia deficytu. Jak wliczając kajzerki będziesz miał odpowiedni deficyt, to powinieneś chudnąć. Mi np. teraz szkoda kalorii na pieczywo. Wolę zjeść kilogram truskawek :) ale Ty możesz mieć inaczej. I to jest ok.

Dobrze jest znaleźć rzeczy, które jesz z przyjemnością i są mało kaloryczne. Ja np ostatnio jadłem taka kolację: 170 g jogurtu pitnego w misce, do której wlozylem bodajże że 200 g truskawek pociętych. Pycha. Później
  • Odpowiedz