Wpis z mikrobloga

@PochlaniaczChleba: pieniądze to definicja szczęścia xd też bym chciał mieć możliwość śmierci w tak głupi sposób (co nie znaczy że bym to samo zrobił). Pieniądze dają ci kontrolę nad twoim życiem i święty spokój, którego nie zazna człowiek taki jak my xd
@djtartini1: Niekoniecznie- większość miliarderów odziedziczyła swój majątek lub dostała go po rozwodzie od małżonka

Podejrzewam że to był skrót myślowy. Chodziło o dorobienie się - że to ciężkie i wymaga bardzo wysokiej intrligencji
zucił w wieku 19 lat szkole i przeprowadził się do nowego jorku, gdzie nikogo nie znał. Tam przez 4 lata był bezrobotny i w 100% poświecił się tworzeniu swojego produktu.

@karamba16: ta, ze niby w jaki sposob byle hindus z wioski ma sie dostac na samolot do nowego yorku i wize, zeby moc opuscic lotnisko? Brzmi jak wersja, ktora opowiada musk
gówno prawda xD

@Lugi: Też to czytałem i ten i podobne artykuły to właśnie gówno prawda. Dlaczego? Są tam wymienieni miliarderzy jak Francoise Bettencourt Meyers właścicielka L'Oreal jako osoby, które dorobiły się samodzielnie. Czy samodzielnie? Tak, z umowy o pracę i własności akcji w L'Oreal, ale firmę załozył jej dziadek. Jej fortuna się zwiększyła po tym jak zmarła jej mama, równiez w zarządzie firmy. Tak jak przejrzysz te osoby to owszem
@ZaPolish: No właśnie czytałem ten tekst, ale w nim są ludzie, którzy nie tak do końca są self-made, jak ta kobieta, która majątek i firmę de facto przejęła po mężu. Ogolnie dane i metodologia jak pisałem wyżej różnią się bardzo i jest rozstrzał od 20 do 80% self made. Strzelam, że mimo wszystko koło 60%, ale wciaż bardzo duża liczba dziedziczy w jakiś sposób lub ma wsparcie.
i wstawiasz fragment z wdową, która dorobiła się po zmarłym mężu.

@djtartini1: czy ty skończyłeś podstawówkę? Twierdzisz że w artykule pisze że Francoise Bettencourt Meyers dorobiła się samodzielnie, a ja ci pokazałem że nic takiego artykuł nie twierdzi xD