Wpis z mikrobloga

"NBP: Bezpieczny kredyt 2 proc. może wyprzeć inne typy kredytów i zaszkodzić przedsiębiorcom"

XD Kurła, odkrycie dekady. Banki będą dostawały chore dotacje na określony typ kredytów, więc cały bilans pójdzie na sfinansowanie tej akcji.

A dla pana przedsiębiorcy mamy oprocentowanie jak u Bociana, za pół roku, bo w tym momencie musimy obsłużyć Mariusza i Anetę.

Ciekawe co może pójść nie tak.

#ekonomia #gospodarka #gielda #nieruchomosci #wkpinvestments
  • 9
  • Odpowiedz
@mickpl: ciekaw jestem jak odbije się to na cenach nieruchomości. Generalnie maksymalna wartość inwestycji jest mniejsza niż ceny ofertowe normalnej wielkości mieszkania (70m2+) w akceptowalnej (~15-20 min bez korków) odległości od centrum większego miasta. Ze sprzedażą dużych mieszkań nie jest za to zbyt łatwo obecnie, większość ogłoszeń obserwowanych przeze mnie notuje delikatne spadki na przestrzeni kilku miesięcy.
  • Odpowiedz
"NBP: Bezpieczny kredyt 2 proc. może wyprzeć inne typy kredytów i zaszkodzić przedsiębiorcom"

@mickpl: o #!$%@?, komuś się w NBP dwa neurony zetknęły
  • Odpowiedz
@mickpl: ogólnie to musicie się zdecydować bo już nie wiem na co czekać. Mieszkania miały #!$%@?ć w kosmos bo tani kredyt dla ludzie bez pieniędzy ale się okazuje, że mało kto może ten kredyt dostać bo ktoś przysiadł do tego projektu i ograniczył ilość potencjalnych nabywców no ale teraz jednak będzie ich tak dużo, że banki będą miały #!$%@? w "zwykłych" klientów i zaczną cisnąć tylko kredyty na 2%. A no
  • Odpowiedz