Aktywne Wpisy
Lolenson1888 +461
Nowy, pachnący świeżością przystanek Reduta Wolska. Pierwszy dzień po otwarciu ogromne graffiti, szybko zamalowane przez utrzymaniowców, ale ślad pozostał.
Dziś rano po drugiej stronie to.
"Mordo to jest sztuka"
#warszawa #wola #bekazpodludzi
Dziś rano po drugiej stronie to.
"Mordo to jest sztuka"
#warszawa #wola #bekazpodludzi
neurotiCat +8
Zadziwia mnie to polskie uwielbienie dla Litwinów.
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-ktore-narody-lubia-polacy-na-czele-mieszkajacy-poza-europa,nId,7383439#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
#ukraina #europa #polska #sondaz
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-ktore-narody-lubia-polacy-na-czele-mieszkajacy-poza-europa,nId,7383439#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
#ukraina #europa #polska #sondaz
#mentzen #korwin #bekazkonfederacji #konfederacja #polityka
przecież to możesz dopisać równie dobrze do każdego pisowca i peowca, którzy niczym się nie różnią w istocie a jadą po sobie jak po burej suce XD
niestety, polacy w większości nie mają poglądów - ale i tak mniej szkodliwe zachcianki są lepsze niż bardziej szkodliwe
i tak lepszy kuc będący za obniżeniem podatków i zmniejszneiem biurokracji niż pasożyt na socjalu, którego zjada 20% inflacja i dalej nie rozumi
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@albo_wutka_albo_buk: to są slogany. Konkretne obniżenie podatków jest niemożliwe, a zmniejszenie biurokracji to też raczej niewiele, da bo cała administracja to z 5% budżetu (a nie możesz zlikwidować całej administracji, ciekawe czy połowę by dało). A i tak już sporo się polepszyło pod tym względem, odkąd zaczęli wszystko cyfryzować (przynajmniej ja mam takie wrażenie, że sporo rzeczy idzie załatwić szybko
@card_man: wow tak potężnego niezrozumienia tematu nigdy nie zaobserwowałem u nikogo
biorąc pod uwagę, że większość polaków to nieudacznicy-nieroby którzy w pewnym wieku wolą dostać 5 stów do kieszeni i zapłacić drugie tyle za inflację to Twoja argumentacja ma sens.
natomiast nie pokazałeś żadnych danych - piszesz że obniżenie podatków nie jest możliwe - a nawet pis to zrobił. Podatki w Polsce są horrendalne a nadmiar regulacji taki, że ktokolwiek przestaje to rozumieć.
pracujesz na etacie? to zerkinij na wycinek
masz swoją
@siadatajta: to może podyskutujmy, a nie zgrywasz oświeconego z sekty.
@card_man: Ok, zacznijmy od wprowadzenia przeze mnie do polemiki kilku skutków ograniczenie biurokracji:
1 - Pasożyty z budżetówki idą do uczciwej pracy i dzięki temu przedsiębiorcy mają dodatkowe ręce do pracy
2 - Zmniejszenie bariery wejścia na rynek w branży w której dokonujemy deregulacji
3 - Konsekwencją punkty 2 jest zwiększenie ilości możliwych przedsiębiorców do wejścia na rynek w branży w której
@albo_wutka_albo_buk: masz jakieś kompleksy? A w innych krajach to jak jest? Polacy akurat dużo pracują, problem jest taki, że pracujemy na obcy kapitał i trochę mało się z nami dzielą. Ale takie nasze miejsce, w podziale pracy póki co. Uważam, że ostatnie 30 lat to ogromny sukces Polski (trochę podobny do Chin, tylko jednak inna skala i u nas bardziej po ludzku) patrząc
Reszta punktów to myślenie życzeniowe i więcej tego samego co było
@card_man: To nie jest myślenie życzeniowe tylko paradygmat gospodarki rynkowej
@albo_wutka_albo_buk: większość konfiarzy jest na poziomie umysłowym 5-latka. Woli słuchać sloganów wujaszka Sławka Memcena niż poczytać jakieś konkretne dane. Dzisiaj, III RP ma najniższe bezrobocie w całej swojej historii i najwyższy wskaźnik aktywności zawodowej (tak, kuce, to dwie różne rzeczy).
Trudno się gada z konfiarzami, bo to jak rozmowa z pięciolatkiem. Powtarzają dezinformację, bo fajnie im zabrzmiało, ale żeby coś sprawdzić to nie.
@siadatajta: te słowa, biorąc pod uwagę co napisałeś później pod tym wpisem i co piszesz pod innymi wpisami, brzmią jak pieprzona ironia losu albo cynizm xDDDD przecież ty sam masz rozumienie świata ograniczone do najprostszych sloganów
Ludzie działanie, Misesa. Kuce, tak jak fundamentaliści, dalej wierzą że prawdą jest to co zapisano w księdze, a nie co wynika z badań i ustaleń naukowych.
@card_man:
Ja mogę cały dzień przerzucać piach z kupki na kupkę i z powrotem. Też wykonam pracę, bezużyteczną ale jednak pracę. Z mojego punktu widzenia może nie jestem pasożytem bo w końcu się nieźle napracowałem.
A co z tym, że dodatkowo ktoś inny musiał mi za to zapłacić? Za coś z czego nie ma żadnej korzyści?
I teraz właśnie pytanie czy urzędnik wnosi
@ananasowy: Chyba coś mocno #!$%@?ło ci sie w głowie. Rzuciłem aż okiem na to co napisałem w ostatnim czasie i nie zauważyłem, żebym odstawał na minus od obserwowalnej średniej wykopowej. Musi mocno boleć cie dupsko od
@m4cias: no oczywiście że wnosi, bo dzięki niemu państwo ma kasę z podatków i w ogóle działa. I on wykonuje pracę zleconą, więc nie porównuj tego do przesypywania piasku przez
@Aerwin: akurat uważam, że pierwszy wpis jest bardziej heheszkowy, a następne już bardziej na poważnie, ale dobra xD
@card_man: dlatego pisałem o tych posadach wynikających tylko ze skomplikowania przepisów. Przy prostych przepisach urzędników może być mniej, a ci nadmiarowi są właśnie takimi przerzucaczami piasku.