Wpis z mikrobloga

Jestem na stażu i tak zazdroszczę programistom ( ͡° ʖ̯ ͡°)

-musze wstawać o 5:10 by dojechać na odprawę o 7,
-nie mogę pracować zdalnie,
-zarabiam 1/5 tego co wy,
-nie mam callow w środku dnia,
-brak jiry i rozdzielenia zadań,
-atmosfery w zespole i równości,
-nie mam szans pracy za granicą,
-nie będę miała dzieci,
-każdy tu jest zdenerwowany,

Złapaliście Pana Boga za nogi i macie cudowny zawód.

#programista15k #pracbaza #lekarski #medycyna
jmuhha - Jestem na stażu i tak zazdroszczę programistom ( ͡° ʖ̯ ͡°)

-musze wstawać o...

źródło: IMG_20230613_094533

Pobierz
  • 58
@jmuhha

@finchharold: te bajki o lekarzach 30k to mam wrazenie sa jak bajki o programistach 15k,

z tym, ze programisci 15k po prostu istnieją

Każdy lekarz który dobrze się sprzeda - będzie pracował 40h tygodniowo w prywatnym gabinecie z tempem NFZ po prostu musi tyle zarabiać.
A żeby jako programista nie zarabiać 15k to trzeba być gownem albo pracować mało godzin
@jmuhha: jesteś na stażu, więc czego oczekujesz? Junior w IT też nie zarabia 15k na start, a często nie ma nawet jak się dostać na jakieś sensowne praktyki bo jest teraz masa ludzi ciągnących do IT. Ty masz załatwiony z góry staż który trwa 13 miesięcy, po nim możesz pracować w POZ i dodatkowo robić sobie speckę
@jmuhha: Przecież w zawodzie programisty odsetek zarabiających 5x więcej od ciebie jest taki sam jak odsetek medyków tyle zarabiających.

Poza tym żadnym odkryciem jest że IT, które w większość jest zautomatyzowane, jest jednym z najwygodniejszych zawodów. Jednak ma też swoje wady. Ja siedzę w IT, a nie mógłbym być programistą, trzeba mieć do tego zawidu odpowiednie zacięcie.

-nie będę miała dzieci,

Dziwne stwierdzenie w kontekście samego wpisu.
@jmuhha:

Jestem na stażu i tak zazdroszczę programistom ( ͡° ʖ̯ ͡°)

to znaczy że #!$%@? sobie wybrałaś miejsce na staż, ja na stażu miałem taką stawkę godzinową jakiej nie osiągnę już nigdy więcej w życiu, większą niż kilku programistów 15k razem wziętych xD