Aktywne Wpisy
Lewusx +122
Dużo pytań o to czy da się kupić spodnie na takie uda?
Da się.
Pytania czy jest powodzenie u kobiet?
Jest.
Czy wyglądam jak monstrum na codzień?
Chyba nie.
Da się.
Pytania czy jest powodzenie u kobiet?
Jest.
Czy wyglądam jak monstrum na codzień?
Chyba nie.
Czy kulturystyka to kalectwo?
- Tak. 35.8% (657)
- Tak i to jak. 64.2% (1180)
EnzoMolinari +56
Nowa funkcjonalność w Volkswagenie. Powinni wprowadzić to od razu seryjnie do wszystkich aut wszytkich producentów. I tak nie może wydarzyć się nic gorszego niż jeździec bez głowy na autostradzie.
#samochody #motoryzacja #ciekawostki
#samochody #motoryzacja #ciekawostki
Pierwsza w tym roku setka i pierwsze nowe kwadraty. Już po pierwszych kilometrach stwierdzam, że to będzie dobry dzień. Kręci się lekko i przyjemnie. Pierwsze 30 kilometrów zleciało nie wiadomo kiedy, a ja tymczasem melduję się w Leosi – pierwszej atrakcji na trasie. Po tradycyjnej sesji zdjęciowej z największym w Polsce granitowym głazem narzutowym zmierzam do znajdującej się nieopodal Papieskiej Łąki z drewnianą figurą JP2. Całkiem zadbane miejsce, czego nie można powiedzieć o okolicznych szlakach turystycznych. Tuż za kładką nad Wdą wjeżdżam na singiel całkowicie zarośnięty trawskiem i pokrzywami. Wiodą tędy czerwony i żółty szlak, a mnie trafia szlag. PTTK, robisz to źle! Ścieżka do mostu kolejowego też nie do przejścia – odpuszczam sobie.
Mijam ciekawe miejscówki i pewnym momencie orientuję się, że nie mam tylnego hamulca. Coś, chyba owoc jemioły, obkleiło mi linkę i dostało się do pancerza. Wyjmuję agrafkę i próbuję wygrzebać to lepkie cholerstwo ze środka. Udało się.
Trafiam do Terespola Pomorskiego, gdzie uzupełniam zapasy wody i zwiedzam dworzec kolejowy, który niejednokrotnie widywałem z okien pociągu do Bydgoszczy. Budynek pełni funkcję mieszkalną, natomiast część centralna do obsługi podróżnych (kasy, poczekalnia) stoi niezagospodarowana. Charakterystyczną pruską cegłę ozdabiają PRL-owskie neony, obecnie w opłakanym stanie.
Kawałek za stacją znajduje się wiadukt nad torami, którędy próbowały pokierować mnie zarówno mapy OpenStreetMap jak i Google Maps. Przykładam się do etapu planowania trasy i niektóre miejsca oglądam na zdjęciach lotniczych, więc nie było dla mnie zaskoczeniem, że ten odcinek będzie nieprzejezdny. I tak też było w rzeczywistości. ;)
Posiłek regeneracyjny w Świeciu pod Złotymi Łukami, a chwilę wcześniej łapie mnie bolesny skurcz w łydce, więc ostatnią ćwiartkę pokonuję z lekkim grymasem na twarzy. Mimo wszystko to był bardzo dobry dzień.
Total tiles: 1492 (+22)
Max cluster: 950 (+24)
Max square: 26x26
#rowerowyrownik #rower #kwadraty #100km
Skrypt | Statystyki