Aktywne Wpisy
stormi +61
dlaczego ludzie, ktorzy sami nienawidza pracowac, jak uslysza, ze ja nie pracuje to mi gadaja jakies teksty ALE PRZECIEZ KAZDY POWINIEN PRACOWAC, TAK TO JEST NUDNO!!!!! no nuda w chj, o wiele lepiej bym sie bawila caly dzien w pracy
KingaM +1
Zaraz to usunę bo nie ma sensu się odpalać i #!$%@?ć i słuchać lustracji. Czy w tym kraju wszyscy faceci są #!$%@?ęci, czy może to ze mną coś jest grubo nie tak, bo oczekuję odrobiny szacunku i traktowania mnie przez mężczyzn jak równej, a nie biednej, zagubionej sieroty, sexy-wampa czy opiekunki domowego ogniska? Ja wiem, że Polska mentalnie jest na dalekim Wschodzie, gdzieś w okolicy tajgi syberyjskiej, ale come on. Zastanawiam się,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
xD patrzcie no, według pana z Nato jesteście chętni i gotowi do walki an Ukrainie. Już się zaczyna gotowanie żaby, za raz zachodni świat będzie wierzył, że polacy są gotowi oddać życie za Ukrainę. Potem już zostaje tylko obowiązkowe ćwiczenia wojskowe i bilet na schodni front xD
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
@Jimmybravo: Chyba, że Amerykanie stwierdzą inaczej.
Chyba to już przerabialiśmy w 1939, a w 1946 nawet nas nie zaproszono do Londynu na paradę zwycięzców. Także życzę powodzenia, bo ja się nie wybieram na Ukrainę.
@NPC2137: A Ty masz pojęcie o czym piszesz? E? E to kategoria dla kaleki. Osoby która nie może chodzić, nie ma rąk,
Jakiś czas temu jeden mirek wrzucił odpowiedź swojego WCR, mimo zaświadczenia o schizofrenii od dwóch psychiatrów nie chcieli mu zmienić kategorii, także pozdrawiam.
Wiem że jestem jednych z pierwszych do odstrzału, niedawno wyrobiłem sobie paszport, powoli szykuje się mentalnie do tego że będę musiał wyjechać.
Nie pomaga też tutaj sytuacja mamienia nas pro-ukraińskością z każdej strony.
@NPC2137 Kategoria D Cię nie chroni w czasie wojny, a uzyskać E jest cholernie ciężko. Luqart dobrze pisze.
@Luqart Nie każdy niestety może opuścić kraj. Poza tym z tym D to też nie jest tak, że trzeba
Poza tym, duża część ludzi mieszkająca w Europie nie jest wymeldowana z Polski, więc istnieje ryzyko że państwo będzie takie osoby ścigać. Jak nie masz stałego pobytu przez jakiś czas, to może być słabo.
Zresztą umówmy się, że szansa, że Rosja nas napadnie jest obecnie praktycznie zerowa.
Jeżeli mają nas zaatakować to za dobre kilka lat lub kilkanaście lat. Jak ktoś paranoicznie się tego boi to ma idealny czas aby wyjechać z polski do innego kraju Europy i zdobyć tam stały pobyt, a może i nawet podwójne obywatelstwo.
Dwa, prędzej polski rząd sam ogłosi stany militarne niż jakby rzeczywiście Rosja miała nas zaatakować. Już wystarczy że przyzwyczajają powoli społeczeństwo do militaryzacji.
Coś czuję że tak będzie z czasem wszędzie.
A przyzwyczajają i bardzo dobrze. To jest całkowicie normalne i logiczne.