Wpis z mikrobloga

@Walnij_Kielona: Mnie tak odrzuca na widok ostatniej reklamy PayPala z tańczącą grubą murzynką, gdzie przy tych ruchach fałdy tłuszczu tworzą już nie fale ale tsunami. #!$%@? mnie promowanie czegoś takiego, gdzie po 30 sekundach takich podskoków babka musi mieć już stan przedzawałowy a jej dobry nastrój za 5 lat przerodzi się w depresję, spowodowaną jej stanem zdrowia.
a jak bez spędzania czasu na lodowisku nauczylaby się robić takie piruety?

@IlawaNidzica: odpowiedź jest zaskakująco prosta, trenowała w dzieciństwie a dopiero potem utyła. Teraz na potrzeby reklamy może zrobić kilka akrobacji, przez kilka minut ale na bank dłuższa aktywność to albo kontuzja albo wycieńczenie.

Przez całą zimę regularnie co tydzień (byłem z 15-20 razy po 1,5-2h) chodziłem na lodowisko, za każdym razem była tam ze setka osób. I pomimo, że
@Walnij_Kielona trochę mam #!$%@? ale z drugiej strony to mówi że gruby może wszystko xD otóż nie może. Skąd wiem? Sam jestem gruby i jedyne bezpieczne aktywności fizyczne to to które nie obciążają stawów. Bieganie odpada już na starcie, skakanka też a figurowa jazda na łyżwach to już w ogóle jakaś pomyłka xD Pani powinna pływać albo zażywać spokojnego marszu a nie forsować już obciążone stawy wycinając przeręble.
@lileniaa: Czy uważasz, że taki wygląd powinno się normalizować? Bo właśnie taki efekt się uzyskuje u oglądających ją na podstawie tej reklamy. Ludzie zaczynają myśleć, że to norma. Średnio się to wpisuje w body positive, bo nie takie były pierwotne założenia tego ruchu. Z nadwagą w ogromnej większości można coś zrobić i nie powinno się tego normalizować. W przypadku tej laski nawet jeśli to choroba, to są przecież leki.

Ok wracając:
@lukiboss: To nie do końca prawda, organizm człowieka to nie piec kaflowy. Stany zapalne i choroby metaboliczne, oraz rozstrojona gospodarka hormonalna to dość częsta rzecz u grubasów, która skutecznie może uniemożliwiać schudnięcie. Been there, done that. Problem tylko w tym, że żeby to naprawić trzeba trochę samodyscypliny - trzeba zacząć jeść zdrowo, wywalić węglowodany, czasem też nabiał z diety i zacząć się ruszać. Tylko tyle i aż tyle. Łatwiej oczywiście zwalić
które tą otyłość powodują jak problemy z tarczycą,

@djtartini1: Nawet takie choroby nie powodują magicznego złamania praw fizyki i zmaterializowania się energii z niczego. Akurat obok mnie miałem taki przypadek i po prostu osoba która naturalnie jadła tyle ile powinna przez tą chorobę zaczęła jeść więcej i przytyła. Samodyscyplina i ograniczenie jedzenia doprowadziły do powrotu wagi. Niektóre choroby mogą utrudniać utrzymanie wagi bo się jeść chce więcej ale zawsze tak czy
@Walnij_Kielona: @error666
A to klasyczek. Na tinderze zauważyłem, że każda loszka, która ma co najmniej 10kg nadwagi ma wpisane w zainteresowaniach długie spacery i siłownię xDD Ja, nie mogący przymasować nawet kilograma, jedząc gówno i siedząc w piwnicy mam mocne wątpliwości xD
flake'i notorycznie wyrażają swój niesmak, że grubi śmieli być grubi i zacząć się ruszać w miejscu publicznym?

@fuechsinn: Masz złą definicję płatków śniegu- to właśnie osoby, które się obrażają o nic np. własnie gruba osoba o nazwanie grubym. Nikt nie mówi, żeby osoba otyła nie ćwiczyła, wręcz przeciwnie- tylko przesłanie tej reklamy jest takie, że należy akceptować siebie bez względu na wszystko, a nie pracować nad sobą- to subtelna ale jednak
@djtartini1

tylko przesłanie tej reklamy jest takie, że należy akceptować siebie bez względu na wszystko, a nie pracować nad sobą- to subtelna ale jednak różnica w przekazie

wskaż, w których słowach jest to zawarte, bo ja tu widzę tylko reklame że typiara nadal może uprawiać sport mając okres dzięki super hiper podpasce. jeśli reklama by mówiła, że bycie grubym jest zdrowe i super to oczywiście co innego, bo to zaklinanie rzeczywistości.

ale
wskaż, w których słowach jest to zawarte, bo ja tu widzę tylko reklame że typiara nadal może uprawiać sport mając okres dzięki super hiper podpasce

@fuechsinn: A sorry poprawiłem jeszcze zanim napisałaś- nie adidas tylko Always. No właśnie tam jest takie nic i w kontekście kultury popularnej, która promuje otyłość to ten przekaz tak wygląda- babka zadowolona, że jest otyła i może uprawiać sport jaki chce bez konsekwencji zdrowotnych. Dla kontrastu-
djtartini1 - >
wskaż, w których słowach jest to zawarte, bo ja tu widzę tylko reklame...
@djtartini1 a wg mnie właśnie ta reklama to typowa reklama podpasek czy tamponów, padają standardowe slogany, czyli że możesz czuć się swobodnie, nawet w "te dni" bo produkt jest pewny/super chłonny/ma magiczne skrzydełka/nic ci się nie przesunie i nie musisz rezygnować z aktywności ze strachu, że ci coś przecieknie. w ogóle nie ma mowy o zdrowiu. dlatego nie rozumiem takiego hejtu akurat na tę reklamę.