Wpis z mikrobloga

Badam prokrastynację i jej znaczenie dla zdrowia człowieka w ramach mojej pracy doktorskiej. Jest to zjawisko, którego doświadcza prawdopodobnie każdy, a wiele osób z jego powodu cierpi i nie spełnia swojego potencjału. Próbuję, na ile potrafię, znaleźć metody i sposoby radzenia sobie z odwlekaniem oraz poszukuję powiązań prokrastynacji ze zdrowiem człowieka. Wynikami oczywiście się podzielę.

I dlatego właśnie potrzebuję Twojej pomocy w wypełnieniu ankiety :)

Link do ankiety:
https://forms.gle/7r922ToH7p92sC3S8

Jeśli to możliwe, udostępnij link do ankiety swoim znajomym. Im więcej odpowiedzi, tym lepsze i bardziej wartościowe będą wyniki badań. Dlatego wśród osób, która zostawią plusa (bez zielonek) pod tym wpisem ORAZ które wykopią to znalezisko wylosuję jedną osobę, która otrzyma nagrodę w postaci 50 zł (jedna nagroda za wykop, druga za plusa). Losowanie będzie 22 czerwca, około 13:00-15:00 godziny. Robię tak po prostu dla zasięgów, uważam, że to niewielka "opłata" za taką formę reklamy :)

#prokrastynacja #nauka #badania #edukacja #informacje #ciekawostki #psychologia
SVCXZ - Badam prokrastynację i jej znaczenie dla zdrowia człowieka w ramach mojej pra...
  • 9
  • Odpowiedz
@SVCXZ: mireczku ale musisz poprawić ankietę, bo dostaniesz nierzetelne wyniki, jak na ślepo skorelujesz pewne odpowiedzi z prokrastynacja.

Np. ja jestem rodzicem, słabo śpię, zasypiam różnie, budzę się różnie, mam mało czasu. Nie z powodu prokrastynacji albo samodyscypliny ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@huginn9: Dzięki za uwagi! Statystyka pozwala na wyodrębnienie pewnych czynników i grup i niestety nie da się zawrzeć w takim badaniu wszystkiego. Trzeba wybierać najważniejsze kwestie. Tutaj będzie badanie korelacji, a nie przyczynowości i dopiero później, gdy okaże się, że widzimy powiązanie, będziemy mogli (ja czy inni badacze) wchodzić w szczegóły, próbować dokładnie określić grupę i czynniki :) Dlatego póki co przegląd, próba znalezienia powiązań, próba ich wyjaśnień na podstawie dostępnej
  • Odpowiedz
  • 0
@Bobby_Peru: "pęd" do działania w Twoim przypadku był duży, bo temat być może wydał się ciekawy, ale gorzej się robi z mniej ekscytującymi rzeczami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@neeet: To nie miał być cel, tylko coś przy okazji :) Gdybym się na tym skupił, to informacja o "nagrodzie" poszła by w pierwszy akapit
  • Odpowiedz