Wpis z mikrobloga

Mimo, że mnie stać, to jak chodzę do biedronki i patrzę na te ceny warzyw, owoców i innych produktów spożywczych, to po prostu no nie. Nie kupię.
Czasem myślę, że dostawcy wpadli w spiralę januszowania i dojebują ceny i sprawdzają kiedy ludzie przestaną kupować.
Mała papryka 3,5zł? (sztuka), mała kalarepa wielkości piłki do tenisa ponad 3zł xD jakaś marchew trzeciego gatunku też droga :<
Kupiłem masło bo w promce ~40% taniej za 3 sztuki, kabanosy jak kupisz 2 paczki to 1 paczka wychodzi prawie gratis, duży jogurt 1,50zł.

#inflacja
  • 32
@markhausen no to widocznie cię nie stac skoro oszczędzasz na podstawowym jedzeniu. no jest drogo, ale też da się przeżyć. ja zacząłem sam pizzę kręcić bo wychodzi taniej i lepiej niż z gasteo, odpuściliśmy z różowa wszelakie fastfoody, ale jeśli chodzi o podstawowe jedzenie to mam jedną zasadę: biorę to na co mam ochotę i jest zdrowe. jak płaczesz bo papryka jest po 3 zł szt to co ty jesz? mortadelę?
Mimo, że mnie stać, to jak chodzę do biedronki i patrzę na te ceny warzyw, owoców i innych produktów spożywczych, to po prostu no nie. Nie kupię.

Czasem myślę, że dostawcy wpadli w spiralę januszowania i dojebują ceny i sprawdzają kiedy ludzie przestaną kupować.

Mała papryka 3,5zł? (sztuka), mała kalarepa wielkości piłki do tenisa ponad 3zł xD jakaś marchew trzeciego gatunku też droga :<

Kupiłem masło bo w promce ~40% taniej za