Wpis z mikrobloga

#!$%@?, #!$%@?ło mi się. Chciałem napisać Hitler, nie Stalin. Stalin oczywiście był lewicowcem. To, że się pomyliłem widać w sumie głownie po kolejnym zdaniu w mojej wiadomości xd. Hitler za to był zdecydowanie po stronie prawicy.
Pinochet nie był ani trochę lewakiem przecież. Prywatyzował dużą część usług publicznych (system emerytalny). Zresztą Pinochet był dopchnięty do władzy przez CIA, więc nie mam pojęcia jak Stany z tamtych lat mogłyby wspierać kogokolwiek lewicowego XD
@vesper_: Konfederacja jak nazwa wskazuje składa się z kilku partii, Korwin nie jest za 500+ i wgl żadnym socjalem. Bosak z tego co wiem ma bardzo mało lewackich postulatów, więcej prawicowych, więc jak mamy być zero jedynkowi to zaliczyłbym go do prawicy. A Braun to nie wiem.
@Aokx: no ale to jest bez sensu. To jak na to patrzeć - czy Konfederacja po przejęciu władzy pozbędzie się 500+ czy nie pozbędzie się? Bo takie gadanie, że każdy ma swoje zdanie to wiesz - bardzo ładna wymówka. Jak partia coś zrobi źle, to można powiedzieć, że to nie ta część co ty lubisz, ale patrzmy realnie. Jeśli partia nie jest w stanie sama się określić to tutaj nie ma
super merytorycznie jak na ukrainski awatar przystalo.

zadalem ci proste pytanie o mema ktorego wrzuciles a ty sie zesrales o randomowy komentarz nie odpowiadajac co jest typowe dla osob z takim awatarem.

Mogles odpowiedziec ale zamiast tego odpowiedzi unikasz jak kazdy klaun ktoremu brak podstawowej wiedzy.

@Bloodhorn: panie merytoryczny XD może Ty nam w takim razie wyjaśnisz, w jaki sposób Joe Biden jest lewakiem? XD
@klawiszs: Pan (i klasycznie, dziesiątki, setki użytkowników) raczy, czy też raczą żartować.
Wpis jest wybitnie o warstwie ekonomicznej - polaryzując: rozdawaj (publiczne, zresztą rząd nie ma własnych) pieniądze lub, po drugiej stronie barykady, "radź sobie sam i ewentualnie zdychaj".

Ostatecznie, jak pokazuje praktyka, nawet lekko konserwatywo-liberalne (a jakże!) odcienie szarości politycznej jak PO i Tusk (liberalizm, lekki konserwatyzm, brak szerszego plucia na religie (wszelakie), nawet niejako bliski mi, czy Ojcom Założycielom
@Aokx: No bardzo dużo tych części wspólnych. Miłość do Bozi, nienawiść do gejów, zakaz aborcji.
A w kwestiach ekonomicznych czy relacji obywatel-państwo full przekrój: od skrajnych libków po narodowy socjalizm i "silne państwo" w sensie korporacjonizmu.

Konfa to po prostu wspólny skok na glosy i kasę. Wy macie słabe poparcie, my też, chodżmy sobie razem do wyborów. I poszli. Korwina i Mentzena musi nieźle strzelać, jak słuchają pomysłów Bosaka czy Winnickiego
Wszyscy nie macie racji i patrzycie zbyt wąsko.
Światopoglądowo PiS to partia prawicowa, natomiast ekonomicznie to lewica.

Jak we wszystkim należy rozróżnić pewne kwestie, bo niestety rzadko kiedy coś jest tylko białe lub czarne.