Wpis z mikrobloga

Pytanie do #pkobp @EkspertPKO

Ile czasu może trwać reklamacja dotycząca wpłatomatu który zjadł mi 10k PLN? Wpłacałem pieniądze we wpłatomacie o tym właśnie nominale, wpłatomat stwierdził że wypluje błąd modułu wpłat i jak do tej pory cisza a było to dobre kilka dni temu. Jak pieniędzy nie było tak nie ma, reklamacja jest jako "przyjęta", pieniądze tak jak się nie zaksięgowały tak dalej na koncie cisza :<
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mejteusz w euronecie bylo do 30 dni.. lata temu mialem taki przypadek ze mi cala wyplate zjadlo wywalilo blue screena i nara :D euronet do mnie ze do 30 dni ale robilem imbe na ich fb i w 2 dni miałem hajs
  • Odpowiedz
  • 0
@mejteusz Dzień dobry, odpowiedzi na reklamację w zakresie dotyczącym praw i obowiązków wynikających z ustawy o usługach płatniczych udzielamy w terminie nie dłuższym niż 15 dni roboczych od dnia jej otrzymania. W szczególnie skomplikowanych przypadkach, uniemożliwiających rozpatrzenie reklamacji i udzielenie odpowiedzi w ww. terminie, zostanie Pan poinformowany o przewidywanym terminie udzielenia odpowiedzi, który nie może przekroczyć 35 dni roboczych od dnia otrzymania reklamacji.
Zawsze staramy się jak najszybciej rozpatrzyć reklamację. Na
  • Odpowiedz
  • 0
@EkspertPKO: O cholera, czyli jestem teoretycznie na 2 tyg bez swoich pieniędzy które wpłaciłem specjalnie na konto żeby zrobić ważny przelew za usługi, gdzie termin mnie goni z płatnością? :D
  • Odpowiedz