Wpis z mikrobloga

@VWgolf3: Rząd mógł pozostawić przedsiębiorców na pastwę losu i mieć ich w dupie, oczywiście. Pytanie, myślisz że Polska gospodarka by się po tym podniosła jak by Ci nagle upadło x-set tysięcy firm/malych przedsiębiorstw? Myślisz że to byłoby korzystniejsze? Za dofinansowaniami dla przedsiębiorców głosowali wszyscy jak jeden mąż za, bo to było jedyne słuszne wyjście w tamtej sytuacji. I tak, dzisiaj pijemy to co nam nawarzyli wszyscy od prawa do lewa. I
Rząd mógł pozostawić przedsiębiorców na pastwę losu i mieć ich w dupie

@laki_dl: No tak lepiej rozgrzany do czerwoności rynek nieruchomości polać benzyną (czytaj obniżenie stóp i dofinansowanie przedsiębiorców)
Efekt taki, że zabił kredytobiorców, przedsiębiorców, rynek nieruchomości, ceny energii szaleją.
Autentycznie jak pytałem się o usługi budowlane to pluli mi w twarz, ceny nieruchomości wzrosły drastycznie jak każdego "było" stać na dom.
@VWgolf3: https://wysokienapiecie.pl/wp-content/uploads/2023/01/zuzycie_energii_elektrycznej_polsce_2022-1024x587.png Tak przedstawiają się moce energetyczne w Polsce. Wydaje mi się że wyraźnie widać kiedy rozpoczął się wzrost i inwestycje w moce. Pozwól że moja wypowiedź będzie apolityczna i będę posługiwał się tylko danymi które posiadam. Dodatkowo jeżeli chodzi o stabilizację cen energii to w ramach ciekawostki moge Ci powiedzieć że to nastąpi dopiero po 2040. Przez najbliższe 17 lat musimy tam wsadzić 500 mld zł. I musimy to zrobić
Mówisz, że rząd w tym kraju jest odpowiedzialny za cokolwiek - jesteś ruską onucą. Czego nie rozumiesz Xd

@Dalegor_:
jak mówiłem że lockdowny i dodruk pieniądza rozjebią gospodarkę i nikogo nie uratują to byłem morderca babci :)
Wierzą w to tylko te osoby, które oglądają tvpis ;)

@lukaszy: w tym kraju są ludzie którzy wierzą że jak inflacja spada to ceny tez spadają, i to chyba do nich jest adresowany tel billboard :)