Wpis z mikrobloga

25lvl. Cieszę się że rozwaliłem wszystkie oszczędności (160 tys w sumie wydałem) . Nic mi nie daje takiego spokoju jak brak oszczędności ( oprócz poduszki finansowej) do tego cieszę się że wziąłem kredyt w 2021r gdybym go teraz nie miał wraz z mieszkaniem wleciała by chyba depresja. (Stałe 6%)
#mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #nieruchomosci #kredythipoteczny #inflacja #finanse
mat0707 - 25lvl. Cieszę się że rozwaliłem wszystkie oszczędności (160 tys w sumie wyd...

źródło: temp_file.png4712283189767504024

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wystarczy zaczac prace w wieku 18 lat, odkladac miesiecznie z 2000 CBL i po 7 latach masz 168 000.

Where problem? Wielu ludzi studiuje zaocznie i pracuje na etacie

@promatiq: po pierwsze jak się kończy liceum to ma się 19lat a po technikum 20 lat. Po drugie op ma do tego samochód wart 55 tys zł co nam daje ponad 220 tys zł.
Wiele osób jak studiuje zaocznie to jeszcze pracuje tak tylko
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum to że ma samochód wart 55k nie znaczy że go za tyle kupił. Mój jest wart 65k a kupiłem za 55k jakiś czas temu, ale dziwnym trafem ostatnio świat działa tak że ten model drożeje :D

Sam poszedłem do pracy od razu po technikum, czyli w.. Skoro mówisz że 20 lat No to w 2015. Na start dostałem 2600 netto, potem oczywiście jakieś podwyżki. No i mieszkałem z rodzicami jeszcze
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@promatiq

to że ma samochód wart 55k nie znaczy że go za tyle kupił. Mój jest wart 65k a kupiłem za 55k jakiś czas temu, ale dziwnym trafem ostatnio świat działa tak że ten model drożeje :D

Dokładnie tak. Auro kupione w 20r za 37k uszkodzone, wyszło końcowo 47 wtedy 50-52k był warty . Aktualnie warte około 55k
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mpetrumnigrum

Jeśli przez 5 lat zarabiał 5tys zł miesięcznie a rodzice go utrzymywali to tak może być. Ale nie znam nikogo kto by dostał 5 tys zł w jakiejkolwiek branży bez doświadczenia w wieku 20 lat

Zauważ że pracowałem 200-220h w Msc
  • Odpowiedz