Wpis z mikrobloga

@Let_Me_2_Be ten na którym będzie ci się wygodniej siedzieć.
Różowa ma cb500f i dzień w siodle, zrobienie 300km to dla niej żaden problem
Ja po 100km nat tym samym motocyklu chcę wysiąść.
  • Odpowiedz
  • 0
@19ludwik91: @WyjmijKija @bocznica @Delfin17 @zielony_goblin dzięki mireczki za wypowiedzi i rady.
Wybór między tymi dwoma bo tylko na takie mnie będzie stać.
Chętnie bym wycelował w TRACER 7 ale jest poza moim budżetem.

Ogólnie kupowanie moto według mnie jest trudniejsze jak samochód bo jest dożo mniejsza podaż i trzeba po całej Polsce szukać :/

A co powiecie jeszcze o Yamaha fazer? który z nich jest najbardziej
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: jaki budżet? bo skoro stac Cie na CB500f (zależy tez jaki roczik) to pewnie nie masz max 5k na moto, wbre pozorom można znależć sporo ciekawych modeli. Podaj budżet to na pewno ktoś podrzuci kilka fajnych modeli
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: do 26k to mozesz brac praktycznie co Ci sie podoba :D a z ergonomia jest roznie. Ja podrozuje na CBR1000 i przeloty po 1000+ wcale nie sa problemem. 2009 rocznik i 180cm wzrostu.
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: patrzysz na ten nowożytny model sv. miałem gaźnika i na wtrysku. na obydwu byłem w Bieszczadach z Wawy, na obydwu brałem środki przeciwbólowe, a i tak na dojeździe do domu miałem łzy z bólu w oczach. pojechałem raz na mazury i przez 2 dni mnie bark bolał. po mieście czy jakieś rundki pod miasto ekstra. jak pomyślę o trasie na sv to mam flashbacki
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: na motocyklach bez owiewki przejechałem już sporo kilometrów. Z prędkością 120-130 km/h można nie męcząc się normalnie jeździć miesiącami. Chyba że ważysz 60 kg.
300km to jest jedynie wyzwanie dla jazdy motorynką na oryginalnym silniku. Więc się nie przejmuj wszystkim dasz radę. Najważniejsza jest pozycja. Czym bardziej wyprostowana tym lepsza, czym mniej ugięte nogi tym lepiej ale tylko ciut wysunięte do przodu tak jak jest w nekedach.
SV w
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: w tej cenie to dostaniesz rasowego turystyka jak cbf 1000f na przykład (chociaż może być teraz ciężej, ale jak poszukasz na grupkach modeli to znajdziesz), swoją drogą polecam bo mam takiego z 2012 i do sportowej turystyki bardzo fajny i bardzo mało pali, bo przy mojej spokojnej jeździe do 5.5 litrów
  • Odpowiedz