Witam dnia kolejnego. Mam dla was zagadkę. Jak myślicie czy łatwiej byłoby "obierać kokosa" gdyby wektor siły był skierowany w dół czy tak jak to zaprojektował Pucin? #raportzpanstwasrodka
@roo-bin: oczywiście, że w dół i kokos podpierał by się o podłoże, czyli siła z góry na dół wajhą i z dołu do góry z opór podłoża...Co dawało by stabilizację
@roo-bin: widać, że zaczyna od maszyn prostych jak Homo Erectus ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) A tak na serio, to po tym ulepie z wyspawanym z odpadków to bieda tam aż piszczy xD
@darth_invader: sprawa do uratowania wystarczy to ramię przełożyć na drugą, przeciwległą stronę z odpowiednio dobranym kątem. Nie czaję dlaczego on tego nie zauważył - powinien się połapać po max kilku kokosach, że zrobił sprzęt do ćwiczeń a nie do pracy.
@ptakdodo: Dla mnie ten temat hali jest troszeczkę dziwny chociaż muszę przyznać, że nie śledzę tam wszystkiego chociaż ostatnio trochę oglądałem proces budowy żeby doszukać się prawdopodobnych przyczyn ognisk korozji widocznych na jednym z ostatnich filmów i znalazłem to co chciałem.
Zresztą w tych fragmentach filmów gdzie pokazywana jest budowa przynajmniej 2 razy Marcin mówi "nie znam się" próbując wypowiedzieć się na jakieś tematy związane z halą. Jest to dla mnie
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: Na trójfazie to ta pała pucin jest, on co chwila jest na innej fazie. Wielką krzywdę prostaczkowi uczynili kąłczowie w Tajlandi, zryli mu banie bezpowrotnie.
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: tylko wtedy by normalnie zarabiał pieniądze i pewnie się dorobił jakiegoś skromnego majątku, którym można obracać dalej, a nie mógł brać udziału w szkoleniach tych wszystkich kołczów od bycia zwycięzcą ani czuć się jak wielki inwestor, który robi karierę na światowych rynkach finansowych bez żadnego wykształcenia ani praktyki w tym kierunku. Jako rasowy biznesmem pewnie #!$%@?ł całe oszczędności w krypto, a jak bańka pękła to jest
@roo-bin: komedia. Jeśli serio myśli o zarabianiu to tam powinna powstać linia technologiczna i przerób setki kokosów na godzinę. Manufakturę to pod strzechą można robić i sprzedawać w turystycznym miejscu jako bio home made.
#raportzpanstwasrodka
tak biali robia kariery w Kambo :D
https://www.google.com/search?q=coconut+cracking+machine&sxsrf=APwXEddHRZGPs4FZi8IuaEcGxhkkAAKYxg:1682840162923&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwixwv-QjNH-AhURZcAKHc2rBxcQ_AUoAnoECAIQBA&biw=1163&bih=554&dpr=1.65#imgrc=54i3RMHv0SNBAM
@roo-bin: Przecież ten kleszcz mówił, że prąd podłączyli, jednofazowy ale prąd( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zresztą w tych fragmentach filmów gdzie pokazywana jest budowa przynajmniej 2 razy Marcin mówi "nie znam się" próbując wypowiedzieć się na jakieś tematy związane z halą. Jest to dla mnie
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: Na trójfazie to ta pała pucin jest, on co chwila jest na innej fazie. Wielką krzywdę prostaczkowi uczynili kąłczowie w Tajlandi, zryli mu banie bezpowrotnie.
@roo-bin: Tak to jest jak beztalencie totalne uwierzy, że jest guru biznesu
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: tylko wtedy by normalnie zarabiał pieniądze i pewnie się dorobił jakiegoś skromnego majątku, którym można obracać dalej, a nie mógł brać udziału w szkoleniach tych wszystkich kołczów od bycia zwycięzcą ani czuć się jak wielki inwestor, który robi karierę na światowych rynkach finansowych bez żadnego wykształcenia ani praktyki w tym kierunku. Jako rasowy biznesmem pewnie #!$%@?ł całe oszczędności w krypto, a jak bańka pękła to jest