Wpis z mikrobloga

Na zolpidem normalnie mogę dostać e-receptę online? Bo szczerze mówiąc nie chce podbijać do swojego psychiatry po sama receptę na nasenne bo nawet za wystawienie przez SMS kasuje mnie 200zł. Mam doraznie przepisane tricitto na noce, w których nie mogę zasnąć (średnio z dwa razy w miesiącu), ale nie sprawdza się. A miałam kilka lat temu właśnie nasen, który przy doraźnym przyjmowaniu okazywał się najlepszą opcją:/
I pytanie, od jakiegoś czasu w reklamach wyskakuje lek na spanko, tak się ogłaszają, że to taki pierwszy lek nasenny bez recepty - pamieta ktoś co to był za lek? Bo totalnie wypadło mi to z głowy #kiciochpyta #narkotykizawszespoko
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FalkyFox: w reklamach lek na spanko? Może melatonina, na niektórych działa rewelacyjnie, mnie kładła do snu jak dzieciaka.
Co do pytania - zolpidem jest uznawany za lek narkotyczny i bywa na listach zbanowanych przez e-lekarzy, ale wiem, że na tagu chłopaki mieli jakąś stronę która im przepisywała, musiałbyś się zainteresować, popytać.
Jak masz 200zl płacić za recke za zolpi + cena leku w aptece to lepiej byłoby poszukać i kupić
  • Odpowiedz
  • 0
@Kremufka2137: meh, nie chce się bawić w jakieś szukanie na lewo szczerze mówiąc, już wolę przemęczyć i ew do rodzinnego podbić jak akurat na majówkę w mieście będę xD
Przy melatoninie trzeba mocno dbać już o higienę snu i trzymać się wyznaczonych godzin brania leku, co u mnie niestety odpada
Możliwe, że z reklamą chodziło mi o lek zawierający Doksylaminę (Dorminox), znalazłam właśnie, wczytam się czy ma to jakiś sens
  • Odpowiedz
@FalkyFox: To nie jest lek tylko jarkotyk, który otępia pewne funkcje mózgu żebyś spała. Wszystkie specyfiki na sen są szkodliwe. Przemyśl to, poczytaj. Melatonina chyba uest najbezpieczniejsza.
  • Odpowiedz
@FalkyFox: Zolpi dobrze działa, ale na jakiś czas tylko i tolerancja szybko rośnie, nie mówiąc że szybko uzależnia. Tritico też miałem przepisane i g---o dało. Dopiero medyczna m-------a pomogła spać.
  • Odpowiedz
Mam doraznie przepisane tricitto na noce, w których nie mogę zasnąć (średnio z dwa razy w miesiącu), ale nie sprawdza się.

@FalkyFox: A jaką dawkę bierzesz? Może za dużo, nasennie bierze się małe dawki.
  • Odpowiedz
  • 0
@kidi1: W czym jest szkodliwy zolpidem stosowany doraznie (czyt. max 3 razy w miesiącu)? Bo coś mi się nie wydaje xD Nazywanie leku narkotykiem, w momencie gdy bierze się go w celach leczniczych, a nie rekreacyjnych, gdy faktycznie istnieje ku temu powód jest z-----e.
@sykselek Wiem, zdaje sobie z tego sprawę, chce mieć na czarną godzinę, gdy zwyczajnie nie śpię i leżę do rana w łóżku bez spania. Mam
  • Odpowiedz
@FalkyFox: Co do zolpidemu jeśli bierzesz go doraźnie i utrzymasz sie w ryzach to spoko. Pytanie czy się utrzymasz;p
A bierzesz też jakiś inne leki od psychiatry? Bo to w sumie one mogą powodować bezsenność lub inne działanie trittico. Ale to inny mechanizm działania niż Zolpi i niekoniecznie musi zadziałać.

pół tabletki 75mg, dziwi mnie też, że dala mi to doraźnie - biorę to przed nocą, w której wiem, że
  • Odpowiedz
  • 1
@Jakis_Leszek: oo, dziękuję za informację!
Z zolpi raczej nie będę mieć problemu, miałam już kiedyś i starczył mi na baaaaaardzo długo. Kiedyś ciągotki do rekreacyjnego brania leków były czy innych środków były, ale doszłam do wniosku, że to był dosłownie hyperfocus na substancje roznegorodzaju spowodowany ADHD xDDD Co teraz mnie śmieszy, bo byłam dosyć aktywna na tagu narkotykizawszespoko, a teraz moją największą używką jest herbata matcha.
No, ale mechanizm adhd
  • Odpowiedz
@FalkyFox: ten MPH brany nawet koło 18 może zaburzać sen, jadlbym go Max o 16. Ketrel jest jeszcze w miare Ok na sen i nie uzależnia, za to ogłupia strasznie kolejnego dnia, a nie wiem czy jesteś w stanie znieść ten efekt
  • Odpowiedz
  • 0
Meh, o 16 to jeszcze medi CR mi czasem działa, a jak mam po nim zjazd to totalnie nie funkcjonuję, a muszę bo zajęcia na uczelni często 7:55-20:05:( po to mi ten medikinet IR, który szybko działa, ale krótko
Ale dziękuję! Spróbuję coś jeszcze ogarnąć:3
  • Odpowiedz