Wpis z mikrobloga

W budzetowce, uczelniach, policji, itp, placa wiecej za wyksztalcenie?
Widzialem, ze na uniwersytecie, podaja zarobki np 5000 brutto, a sa jeszcze rozne dodatki, nagrody, ze srednia pensja jest wieksza. Jak to teraz w budzetowce wyglada?
Np informatyk ile moze zarobic tam z dodatkami na uczelniach? Najlepiej jak ktos pracowal i cos powie o tych tajemniczych dodatkach
ʘʘ

#informatyk #budzetowka #praca #pracbaza #zarobki
  • 14
@prostymysliciel: wraz ze stażem pracy (i wykształceniem) łapiesz się na coraz wyższe stanowiska. Aż dobijasz do zabójczych 5-6k brutto ( ͡° ͜ʖ ͡°) A dodatki czy premie to są dla władz i ich rodziny (czyli sporej części pracowników). Generalnie wybij sobie z głowy budżetówkę, chyba że kompletnie nic nie potrafisz i nie nadajesz się do normalnej pracy albo szukasz pracy na chwilę.
@prostymysliciel: w tym urzędzie co pracowałem zatrudniali IT jako pracowników działu organizacyjnego czy jakoś tak żeby mniej płacić, więc był tylko dodatek stażowy. Ostatnio rozważałem pracę nisko zajmującą w IT u hmmm no państwówka ale taka specjalna. Był dodatek za znajomość dobrą na cyberbezpeiczeństwie, nie chodziło o kierunek studiów a wiedzę, odpytywali. Za tą podstawową wiedzę dawali 3500 tyś do ręki, dodatek za lepszą był większy ale.... z tą podstawową w
@prostymysliciel: Nie. Wykształcenie jest potrzebne wyłącznie dlatego, że zostało wpisane w ustawę. Ma być jakiekolwiek. Ważne żeby było i papiery się zgadzały.

Kasa jest zamrożona, bo nie ma popularności decyzja o "podwyżkach dla urzędasów". Dostaniesz trzynastkę i jakieś parę stówek dodatkowo co dwa lub trzy miesiące jak pan dyrektor ma dobry humor i zostaną mu jakieś resztki do podzielenia, bo jego kolegom już więcej nie wypada dawać jednorazowo.

Czasem jest jeszcze
@prostymysliciel: ja jestem excelowcem w budzetowce mam 5k brutto po pol roku pracy, studiuje jeszcze( magisterka fir) wiec mega spoko, a robota kozacka, duzo sie ucze, przyjemnie sie pracuje, fajni ludzie, 1000x lepiej niż u prywaciarzy ( mam juz 15 prac w roznych branzac od gastro, produkcje magazyny po ksiegowosci, podatki czy nawet ratownikiem wodnym byłem. A co do dodatków to nie wiem jeszcze, bo sa jakies na pół roku i