Wpis z mikrobloga

a czym jest rondo jak nie skrzyżowaniem? Oczywiście, że ty jesteś winny, bo nie ustąpiłeś komuś, kto na tym skrzyżowaniu był.

@Wredna_pomarancza: no nie, to tak nie działa. Nie liczy się sama kolizja, ale też miejsce, w którym do niej doszło, a w tym też konkretnym przykładu nieprawidłowo wykonany manewr zmiany kierunku jazdy przez niebieskiego. Stąd w przykładzie OPa winny jest niebieski. Czerwony byłby winny gdyby do kolizji doszło mniej więcej na poziomie linii warunkowego zatrzymania.

Stąd też podałem ci mój analogiczny przykład wyżej. Łap też drugi z podobnej mojej przygody. Opiszę to najlepiej jak
Krupier - > a czym jest rondo jak nie skrzyżowaniem? Oczywiście, że ty jesteś winny, ...

źródło: FireShot Capture 972 - geoportal.gov.pl - mapy.geoportal.gov.pl

Pobierz
  • Odpowiedz
Ty pytasz poważnie? przecież to miejsce, które pokazałeś nie jest skrzyżowaniem...

@Wredna_pomarancza: no i? Zasady są takie same.

Ty zapytam wg Twojego zdjęcia. Wyobraź sobie, że żółty skręca w prawo na skrzyżowaniu, a niebieski wtedy zmienia pas na skrajny prawy. Rozumiem, że wg Ciebie żółty ma pierwszeństwo bo niebieski zmienia pas? Ale chodzi mi o skrzyżowanie, a nie dojazd do posesji.

@Wredna_pomarancza: narysuj mi to bo chyba nie
  • Odpowiedz
@Krupier: skoro opinia prawna nie będzie dla Ciebie wyznacznikiem, przecież może być nawet na Twoją korzyść, to po cóż Ci moje rysunki? Do sądu nie pójdę, żeby udowadniać koledze Mirkowi moje przekonania. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Smacznego rosołku i tak już za dużo weekendu straciłam na dyskusjach
  • Odpowiedz
skoro opinia prawna nie będzie dla Ciebie wyznacznikiem, przecież może być nawet na Twoją korzyść, to po cóż Ci moje rysunki?

@Wredna_pomarancza: kwestia czyja to będzie opinia. Jeśli policji - nie wołaj bo ci gamonie potrafią przykleić winę w takich absurdalnych sytuacjach, że głowa mała. Myślałem, że może jakiś wyrok sądu w Lexie odszukasz czy coś. Niemniej komentarz faktycznego eksperta czyli np. kogoś pokroju Draxlera, który tworzył ustawę chętnie poczytam.

Smacznego rosołku i tak już za dużo weekendu straciłam na
  • Odpowiedz
  • 0
@Wykopaliskasz Chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale już tłumacze nie masz przepraszać za to, że zapytałeś. Wieczorem podeślę Ci tutaj takie miejsce a może nawet i dwa bo kojarzę jeszcze takie jedno miejsce w innym mieście ale tamtego nie jestem pewien.
  • Odpowiedz
Chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.

@HaSSaN: Nie mam. Po prostu wytknąłem Ci, że nie potrafisz prowadzić dyskusji i zamiast normalnie poprzeć swoje stanowisko, wolisz stosować jakieś odstraszające taktyki, jak rzucanie tekstu typu: "będziesz przepraszał, jeśli to co pisałem okaże się prawdą, a ty śmiałeś poprosić o dowód, że tak rzeczywiście jest". Ja się nie boję pytać, a samo powiedzenie, że "tak jest, bo ja to widziałem w swoim
  • Odpowiedz
  • 0
@Wykopaliskasz A widzisz a ja by pomyślał żeby przeprosić jeżeli bym kogoś wprowadził w błąd daltego też tylko zadałem pytanie. Dostaniesz to zdjęcie, dostaniesz spokojnie xD
  • Odpowiedz
@HaSSaN: Ja nikogo nie wprowadziłem w błąd. Cały wpis i dyskusja pod nim ma jasny cel - dowiedzieć się, kto ma bezsprzecznie pierwszeństwo na omawianym rondzie. Ja osobiście nie wiem, kto ma pierwszeństwo i jest to jasno wyrażone. Nigdy nie maiłem obaw przed powiedzeniem, że czegoś nie wiem. Mam natomiast swoje podejrzenia i za każdym razem było jasne, że jest to tylko moja opinia na ten temat. Moją opinią, nadal
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz artykuł jest z 2019 roku i tam to wprowadzali i pierw linie były żółte tymczasowe. teraz są białe i tak obowiązuje ruch. @Krupier chłopie myślisz że wszystkie ronda na świecie są takie same xD chodzi o to że skrajny prawy pas wjeżdżając na rondo służy tylko do najbliższego zjazdu. nie ważne czy pasów jest 3 czy 1 jak tego nie rozumiesz to mogą być inne. co nie zmienia że
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz

Osoba wyżej wstawiła taki przykład, jak na zdjęciu poniżej. Sytuacja ta sama, tylko pasy żółte, czyli jakby ruch tymczasowy.

Jest tak na stałe z tym, że te prawo skręty są na tyle krótkie, że raczej niemożliwa jest do zaistnienia taka sytuacja jak u ciebie.
  • Odpowiedz
@peeteer

@Krupier chłopie myślisz że wszystkie ronda na świecie są takie same xD chodzi o to że skrajny prawy pas wjeżdżając na rondo służy tylko do najbliższego zjazdu. nie ważne czy pasów jest 3 czy 1 jak tego nie rozumiesz to mogą być inne. co nie zmienia że włączając się na rondo trzeba ustapic innym uczestnika ruchu na rondzie nawet tym co zmieniają pas. dla mnie możecie #!$%@?ć wie jak z pierwszeństwem, #!$%@? auta i zbierać kwity.

To ty twierdziłeś, że są takie same z tego co
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier XDDD widzę, że kolejny "znawca" który tylko umie wprowadzać ludzi w błąd się trafił, tak się składa, że dostałem tam pouczenie Sherlocku stąd wiem. Po drugie po co w takim razie jest tam znak ustąp pierwszeństwa przejazdu? Idź być mądry gdzie indziej.
  • Odpowiedz