Aktywne Wpisy
mirko_anonim +219
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Żona namówiła mnie na skorzystanie z usług projektanta wnętrz do łazienek i kuchni. Nigdy więcej.
Z początku nie byłem przekonany ale mając natłok innych budowlanych obowiązków i chęć posiadania funkcjonalnej kuchni przystanąłem na to.
Wybraliśmy specjalistkę z tych polecanych, wzięła za wszystko raczej rozsądną kwotę (na szczęście wpłacona dopiero pierwsza transza) i czekaliśmy.
Różne
Żona namówiła mnie na skorzystanie z usług projektanta wnętrz do łazienek i kuchni. Nigdy więcej.
Z początku nie byłem przekonany ale mając natłok innych budowlanych obowiązków i chęć posiadania funkcjonalnej kuchni przystanąłem na to.
Wybraliśmy specjalistkę z tych polecanych, wzięła za wszystko raczej rozsądną kwotę (na szczęście wpłacona dopiero pierwsza transza) i czekaliśmy.
Różne
Klimbert +63
Ciekawe statystyki. Co takiego się wydarzyło pomiędzy rokiem 2000, a 2024 że tak duża liczba kobiet w wieku 45+ bierze antydepresanty? A no np. bezdzietność skoczyła nam z 5% na 40%.
Nasz umysł zachowuje się inaczej jeżeli uważamy, że dziecka nie chcemy ale wciąż mamy szansę go mieć (czyli kobieta jest w wieku poniżej 40 lat). Natomiast inaczej zachowamy się jeżeli wiemy, że szansę już straciliśmy na zawsze (czyli kobieta jest w
Nasz umysł zachowuje się inaczej jeżeli uważamy, że dziecka nie chcemy ale wciąż mamy szansę go mieć (czyli kobieta jest w wieku poniżej 40 lat). Natomiast inaczej zachowamy się jeżeli wiemy, że szansę już straciliśmy na zawsze (czyli kobieta jest w
Jak dla mnie, to oznakowanie jest zrąbane.
#prawo #prawojazdy #ruchdrogowy #rondo
@Wredna_pomarancza: no nie, to tak nie działa. Nie liczy się sama kolizja, ale też miejsce, w którym do niej doszło, a w tym też konkretnym przykładu nieprawidłowo wykonany manewr zmiany kierunku jazdy przez niebieskiego. Stąd w przykładzie OPa winny jest niebieski. Czerwony byłby winny gdyby do kolizji doszło mniej więcej na poziomie linii warunkowego zatrzymania.
Stąd też podałem ci mój analogiczny przykład wyżej. Łap też drugi z podobnej mojej przygody. Opiszę to najlepiej jak
@Wredna_pomarancza: no i? Zasady są takie same.
@Wredna_pomarancza: narysuj mi to bo chyba nie
@Wredna_pomarancza: kwestia czyja to będzie opinia. Jeśli policji - nie wołaj bo ci gamonie potrafią przykleić winę w takich absurdalnych sytuacjach, że głowa mała. Myślałem, że może jakiś wyrok sądu w Lexie odszukasz czy coś. Niemniej komentarz faktycznego eksperta czyli np. kogoś pokroju Draxlera, który tworzył ustawę chętnie poczytam.
p.s Drexlera bardzo szanuję, mam jego książkę, ale numeru do niego jeszcze nie, więc ciężko będzie z opinią. :) pozdrówki
@HaSSaN: Nie mam. Po prostu wytknąłem Ci, że nie potrafisz prowadzić dyskusji i zamiast normalnie poprzeć swoje stanowisko, wolisz stosować jakieś odstraszające taktyki, jak rzucanie tekstu typu: "będziesz przepraszał, jeśli to co pisałem okaże się prawdą, a ty śmiałeś poprosić o dowód, że tak rzeczywiście jest". Ja się nie boję pytać, a samo powiedzenie, że "tak jest, bo ja to widziałem w swoim
@peeteer: w Szczecinie nie ma takich debilnych rond jak to ze zdjęcia OPa. Jedyne podobne to to na Ku Słońcu.
@Krupier: Osoba wyżej wstawiła taki przykład, jak na zdjęciu poniżej. Sytuacja ta sama, tylko pasy żółte, czyli jakby ruch tymczasowy. @peeteer twierdzi, że na stałe tak jest.
Jest tak na stałe z tym, że te prawo skręty są na tyle krótkie, że raczej niemożliwa jest do zaistnienia taka sytuacja jak u ciebie.
To ty twierdziłeś, że są takie same z tego co
Oczywiście, że nie masz racji. Zresztą, nawet ktoś tak wyżej film z Jedz bezpiecznie omawiający to zagadnienie wrzucał.