Wpis z mikrobloga

@zenek-stefan1: Polska powinna patrzeć w przyszłość i taka prawda, że to Ukraina może być naszym najlepszym sojusznikiem i dużo możemy na tym skorzystać, tak na prawdę jedynym wrogiem jest Rosja - Wołyń straszna tragedia, jakich setki w ludzkiej historii, jakby ludzi żyli tylko historią wtedy Francja nie robiłaby żadnych interesów z Niemcami a Japonia do dziś byłaby obrażona za Hiroszimę na USA a jakimś dziwnym trafem są ich największym sojusznikiem w
@zenek-stefan1: jedno i drugie to zbrodnia. Jeśli napiszesz że rosjanie to zbrodniarze to jest jak na tym memie "tak, mmm racja mordo, och mordo". Jeśli natomiast napiszesz coś o Wołyniu to jest licytacja na liczbe zamordowanych i ogólna narracja, że to było dawno, nieprawda, a tak w ogóle jesteś onuca ruski agent i zaraz będziesz miał czołgi pod warszawą.

Jakby wykop istniał w 1943 to by pewnie pisali, że niemcy może
@zenek-stefan1: czy na wszystkie aktualne zdarzenia będzie ktoś reagował przywołując historię?

Ja chciałam tylko przypomnieć, że gorsze rzeczy jeńcom wojennym robiono w Grecji z kilkaset lat temu przed naszą erą, #!$%@?, czemu o tym nikt nie pisze.
w jaki sposób? xD

@indiansupport: każdy z nas uczestniczy w info-war, opinie są powielane i idą dalej w świat. Może to doprowadzić np. do niechęci Amerykanów do Ukrainców i w konsekwencji do wyboru Trumpa, który będzie wolał się dogadać z Putinem naszym kosztem. Wiem, dla was to xD że tak daleko zaszedłem z konsekwencjami, ale warto pamiętać że kropla drąży skałę. Jeśli ktoś mieszka w Polsce i życzy dobrze Polakom to