Wpis z mikrobloga

Na Wołyniu i Galicji Wsch. Ukraińcy porąbali siekierami 200tys Polaków.

Wykopki:
To już było dawno
A kogo to obchodzi
To przrez Piłsudskiego

Ruski odcina głowę Ukraińcowi.

Też Wykopki:
O Boże jak tak można!
Coż za bestialstwo!
Zbrodnia wojenna!

Wykopki, nawet mi was nie żal ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ukraina
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lambo994: gdzie OP popiera mordowanie jeńców przez rusków?

Chłopie jak się dowiesz co Chiny z Japonią robiły to będziesz musiał sprzęt razem ze samochodem z domu wyrzucić :V

@SarahC: i to do tej pory rzutuje na relacje chińsko-japońskie
  • Odpowiedz
@indiansupport: Nie tyle popiera co jest w szoku, że ludzi żyjących obecnie bardziej szokuje zbrodnia dokonana wczoraj czy tydzień temu na ich oczach, niż te sprzed 80 lat, kiedy nawet ich dziadkowie mieli 2-3 latka lub nie było ich jeszcze na świecie. Samo to założenie jest po prostu idiotyczne, bo czemu bardziej oburzamy się na nazistów niemieckich, a nie na zbrodniarzy japońskich z tego samego okresu, którzy robili jeszcze gorsze
  • Odpowiedz
@zenek-stefan1: Każda zbrodnia powinna wprost być nazywana zbrodnią, ale ty starasz się wmówić wszystkim tutaj, że Ukraińcom się należy, bo ich przodkowie mordowali naszych przodków. Nie bezpośrednio, tylko właśnie porównując że w sumie to nic się nie stało, bo gorsze rzeczy oni robili. Jesteś k---ą bez honoru i moralności, bo wykorzystujesz ofiary straszliwej zbrodni do usprawiedliwiania innych zbrodni.
  • Odpowiedz
Nie oznacza to jednak, że mamy nie pomagać współczesnej Ukrainie chcącej dołączyć do świata zachodniego

@Lambo994: zgadzam się. ale w świecie zachodnim nie ma miejsca na kraj który gloryfikuje zbrodniarzy xD dlaczego ukraina nie może potępić zbrodniczej organizacji i jej przywódcy? Czy w świecie zachodnim jest miejsce dla turków którzy negują r--ź ormian? albo dla rosjan którzy negują mnóstwo swoich zbrodni?

Nie prościej by było, gdyby ukraińcy przestali budować swoją
  • Odpowiedz
ale ty starasz się wmówić wszystkim tutaj, że Ukraińcom się należy, bo ich przodkowie mordowali naszych przodków.

@Feuforce: gdzie OP coś wmawia? czy wy macie gwoździa w mózgu? gdzie OP popiera dekapitacje ukraińskiego jeńca przez rusków? xD
  • Odpowiedz
@indiansupport: Manipuluje. Używa zbrodni o znacznie większej wadze i próbuje ją porównywać - z automatu łagodzi zbrodnie popełniane przez ruskich. To jest jedna z książkowych metod manipulacji i propagandy.
Przejrzyj resztę jego wpisów to się sam przekonasz. To jest trend jego wypowiedzi. Wystarczająco się naczytałem tego gówna by nie zareagować.

Edit. Trochę taka wersja "A ZA PEŁO..." tylko akurat dosyć kompetentna.
  • Odpowiedz
Używa zbrodni o znacznie większej wadze i próbuje ją porównywać - z automatu łagodzi zbrodnie popełniane przez ruskich.

@Feuforce: przecież w tej nitce nie próbuje wybielać ruskich- tylko pokazuje 'dwójmyślenie' wykopu- rosjanie popełniają zbrodnie, a o zbrodniach ukraińców nie można mówić, bo teraz nie wypada- jeśli wspomnisz o wołyniu i gloryfikowaniu zbrodniarzy na ukrainie to jesteś onuca.

Obecnie dla większości wykopów może być niepojęte, że można jednocześnie potępiać gloryfikowanie 'bohaterów narodowych' na ukrainie oraz zbrodnie wojenne rosjan. Przecież jest to oczywiste że rosjanie to zbrodniarze. Tak samo jak oczywiste jest to, że Ukraińcy są dumni ze swoich 'działań na rzecz narodu' podczas II WŚ- SS Galizien to spoko chłopaki, bandera zawsze dzień dobry mówił- czy to jest mentalność ludzi
  • Odpowiedz
Niepodległa, demokratyczna, wolna Ukraina to najlepsza gwarancja spokoju dla nas. I walka Ukraińców o to żeby być częścią świata zachodniego jest w moim interesie.

@dqdq1: Amen, niepodległa Ukraina to bezpieczna Polska.
  • Odpowiedz
@zenek-stefan1: zostawię tutaj tylko swoją odpowiedz na wysryw @spere, zakładam że mój komentarz zaraz zniknie a myślę, że dość solidnie wybiłem mu ze łba argument niemiec.

Przytocz jakieś źródła o bestialstwie w mordowaniu noworodków albo kobiet ciężarnych (przez niemcy), jedziesz. To nie jest tak, że niemcy byli super, byliśmy z nimi w stanie wojny, dokonali masowych zbrodni i cały świat o tym wie. Niemcy przyznali się, wielokrotnie przeprosili
  • Odpowiedz
@indiansupport: Ale gdzie masz wpisy o których wspominasz? Bo OP tez żadnego nie zalinkował i tylko włożył słowa w czyjeś usta (w sumie nie wiadomo kogo, bo też nie zawołał nikogo). Podał konkretne frazesy które ludzie o niezbyt wielkiej inteligencji próbują bronić mimo, że nikt ich nie wypowiedział (to też jedna z technik manipulacji). Proszę o konkretne przykłady wpisów sprzed tego wpisu a nie komentarzy które były wywołane podobną techniką.
  • Odpowiedz
a myślę, że dość solidnie wybiłem mu ze łba argument niemiec.

@sinls: kompletnie nic mi nie wybiłeś, obrońco bestialstwa nazizmu, nie wołaj mnie po prostu więcej
  • Odpowiedz
@zenek-stefan1 3/4 narodu polskiego wychowane jest na lekturze, w której Polacy tatara końmi nabijają na pal. To nie była jeno literacka fikcja - bo to się działo. Tak się palowało na kresach hajdamaków - czyli zubożałe ukraińskie chłopstwo i kozaków zaporoskich.

Komendanci polscy, wielu dostali żywcem hajdamaków, żadnego nie pardonowali, lecz zaraz na placu albo wieszali na gałęziach, albo jeżeli mieli czas, żywcem na pal wbijali; która egzekucja takim szła sposobem:
  • Odpowiedz
@zenek-stefan1 No troche juz przez Pilsudskiego, ale to nie jest istotne.
Niemcy wozili nas wagonami bydlecymi, a teraz tworzymy Unię Europejską.
Z Ukraincami podobnie, kiedys wrogowie teraz przyjaciele, albo jak nie lubisz takich slow to - kompan ze wspolnym interesem, a wspolny interes to zatopienie ruskiego gówna.
  • Odpowiedz
@Feuforce: kolego, nie przeglądasz wykopu? w każdym wpisie gdy pojawi się "ale ukraińcy..." padają ONUCA ONUCA
nawet tutaj nikt nie próbuje dyskutować z OPem tylko zarzucają mu ONUCOWANIE xD

Kolejna technika manipulacji - manipulacja liczbami, których nie da się dowieść.

Ciekawe dlaczego nie można dowieść ilu ludzi zginęło na wołyniu xD? różne źródła podają różną liczbe ofiar, od 60 do 200k. Nawet jakby zginęło 10k, to co? nie ma problemu? nie można o tym mówić bo to "ruska propaganda"? Czy "ruską propagandą" jest też budowanie świadomości ukraińskiej na zbrodniarzach i
  • Odpowiedz
@indiansupport: Proszę o przykłady a nie wmawianie. Prosiłem o to już w poprzednim komentarzu. OP i ty podajecie tezę bez niczego co ją popiera. Tak jak OP (swoją drogą zbanowany) kręcisz wokół tematu byle nie musieć tego robić. Nawet zacząłeś powielać to samo co on już odpisał innym. I zdecydujcie się czy skala zbrodni ma znaczenie czy nie, bo sobie zaprzeczacie.
  • Odpowiedz