Aktywne Wpisy
JanDzbanPL +405
Możesz być najlepiej zapowiadającym się piłkarzem świata, zarabiać kupę hajsu a i tak baba ciebie wystawi xD #logikarozowychpaskow #rozowepaski #fcbarcelona #gownowpis
polutek +68
pomyślicie a co ty na Ukrainie jesteś?
nie, jestem w polskim pociągu do Szczecina
#pkp #intercity #bekazniemogepowiedzieckogo
nie, jestem w polskim pociągu do Szczecina
#pkp #intercity #bekazniemogepowiedzieckogo
Wprawdzie mam wyuczoną specjalizacje, a konkretniej studia na kierunku graficznym i zrobiony kurs z markeitngu internetowego + staż jako ui/ux designer w jednoosobowej firmie, ale ciezko sie przebić w tych zawodach, wiec probuje znalezc cos innego, a czytalem dzisiaj na wykopie ze niby spokojnie mozna dostac w korpo 5k, na szeregowych stanowiskach, tylko pytanie gdzie. W tym do ktorego ostatnio aplikowalem dostaje sie okolo 3700-4500
#praca #pracabaza #korposwiat #korpo #pytanie #pytaniedoeksperta
@essos: no, ale trzeba miec jakies doswiadczenie i tak aby bylo to 5k a nie minimalna i premia
Moja siostra na takim samym stanowiusku bez doswiadczenia, ale z włoskim dostaje 6k na ręke. Żaluje ze sie kiedys językow innych niz angielski nie uczylem, bo mialem checi i troche probowalem, ale ostatecznie stwierdzilem ze musze wolny czas poświecic grafice zeby cos z tego bylo, a ostatecznie nic mi to nie dało i ten czas poszedł na marne, ehh...
@essos: takie, ze nie ma w tym kraju pracy za 5 kola na reke dla ludzi ktorzy nic nie potrafa i nic nie robili. Jakies doswiadczenie i/lub umiejetnosci trzeba miec. Gdyby tak bylo jak piszesz, to minimalna by wynosila tyle.
MInimalna moze byc np. dla pracownikow produkcji albo na magazynie
albo dla tych, co jedynie potrafia angielski i to nie na jakims super poziomie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@essos: hehehe
Radzę się obudzić, bo taka jest rzeczywistość. Nie masz żadnych umiejętności to robisz za taki hajs. Nie opłaca się nic nie umieć, bo robota za jałmużnę nie oznacza, że się nie napracujesz, a tylko
Ucz się języka dodatkowego
@ArchS: Ale to nie jest tak że ja nic nie umiem, dużo poświecilem zeby sie uczyc grafiki, marketingu i ux/ui designu, ale ciezko znalezc robote na tego typu stanowiskach. Wybralem nawet studia na zadupiu kosztem zycia studenckiego, bo kierunek postawilem na
5k bedziesz mial w marsie po pół roku