Wpis z mikrobloga

Hej, od jakiegoś czasu piekę chleb żytni oraz pszenny na zakwasie. Chleb pszenny zazwyczaj robiłem i piekłem tego samego dnia ale tym razem jestem zmuszony proces pieczenia nieco odwlec w czasie i chciałbym dać go do lodówki. Jeden rabin mówi, że do lodówki tylko na 6h - zaś inny artykuł mówi, że chleb może przestać w lodówce nawet 48h. Mój aktualny proces pieczenia wygląda następująco (patrz: zrzut ekranu). Moje pytania brzmią:

1. Między którym a którym krokiem mogę wsadzić go do lodówki? Po garowaniu?
2. Ile max. można trzymać go w lodówce?

Dziękuje.

#chlebdomowy #chleb #zakwas #kuchnia #kuchennerewolucje #gotowanie
sluchawki_bez - Hej, od jakiegoś czasu piekę chleb żytni oraz pszenny na zakwasie. Ch...

źródło: 338625235_253271763795139_7205197267632217226_n

Pobierz