Aktywne Wpisy
smutny_kojot +157
Nie ma większego raka na polskim twitterze niż Bandyta z Kamerką. Działalność tego typa opiera się w 99% na prowokowaniu innych jazdą na granicy przepisów, a potem zapasami w błocie z normalnymi użytkownikami dróg na swoim kanale. Od wczoraj pieniacz kręci aferę, bo ktoś wyprzedził go prawym pasem na S8, a na pytania, czemu okupował lewy, kiedy prawy był pusty, zasłania się jakąś tajemniczą zasadą 20 sekund, której nie ma w kodeksie
WielkiNos +226
Weź sobie mokebe z tindera, który kłamie, zdradza i oszukuje. Narzekaj, że nie ma już normalnych facetów.
#tinder #mokebe #logikarozowychpaskow #p0lka
#tinder #mokebe #logikarozowychpaskow #p0lka
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
A po co to idzie do piekarnika?
Sądząc po mięsie jakiego używasz oraz tym ze mrozisz seler który śmiało można w lodówce miesiącami przechowywać to nie masz pojęcia o tym za co się bierzesz.
I jeszcze zapiekanie tego wszystkiego XD To ma być rosół czy pasztet? XD
Ehhh... Nie że tak trza, tylko że zapiekanie warzyw przed dodaniem ich do zupy fajnie podbija smak wywaru. Spróbuj kiedyś, zaczęłam tak robić do gulaszów, a potem wrzuciłam kiedyś do rosołu i moim zdaniem jest smaczniejszy.
A mięso (w zasadzie kości) zapiekać proponowała @arinkao, ja jeszcze tego nie próbowałam robić do zupy
Kości się zapieka. Owszem. Ale wołowe.
A na takie podudzia z biedronki to szkoda prądu. Ja bym tego nawet mięsem nie nazwał.
Jak juz korzystać z kurczaka brojlera to lepiej wziąć porcję rosolowa ugotować wywar odcedzic a te korpusy wyrzucić. Szkoda zdrowia na ten produkt pasiony antybiotykami. Chyba lepiej jeść robaki
@moll: xD nie no zawsze kisne z tegho portalu xD
@chwilowypaczelok @moll
pieczenie warzyw uwalnia naturalne cukry, karmelizują się i dają słodki smak, dodatkowo warzywa nie puszczaja tyle wody bo czesc wyparowala w piekarniku, plus ostatnia sprawa warzywa w piekarniku ciemnieją i dają wywarowi fajniejszy kolor
I jaka wartość dodana masz z tego ze warzywa odparowaly wodę w piekarniku zamiast oddać wartości do wywaru?
Fajny kolor? Wystarczy na ogniu podpiec cebulę i nie marnować prądu.
To co robicie jest ekonomicznie nieuzasadnione.
Na jedzeniu się nie oszczędza. Chcesz się truć i niszczyć zdrowie produktem kurczakopodobnym z lidla - twoja sprawa - na zdrowie!
Tylko potem nie żebraj na wykopie spamując linkami do zbiórki na leczenie onkologiczne.
Ładnie przeszedłeś z ogólnego oburzenia- jak tak można!!1!! do ekonomicznego nieuzasadnienia xD
@Panicz888:
to co napisałeś to klasyczny przykład efektu duninga krugera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Karmelizacja to proces, w którym cukry zawarte w warzywach rozkładają się termicznie, tworząc nowe związki, nadając warzywom głęboki, słodki smak i aromat oraz charakterystyczny złoty kolor.
A po co mam się powtarzać?
Powiedziałem ze zapiekanie warzyw na rosół jest bez sensu. I w kolejnym wpisie dodałem ze szkoda prądu.
Słodki rosół fuj. Z niczym nie mozna przesadzac. Chcesz slodmi rosol daj wi3c3j warzyw. Albo #!$%@? tam cukru.
Madrzysz się o jakichś procesach chemicznych w temacie o rosole gdzie podstawa jest dobre mięso (co najmniej 2 rodzaje a wśród nich wolowe) woda i sól.
slodki rosol bo warzywa sie karmelizowaly xD
Warzyw na rosol sie nie piecze bo to nie pasztet
Gornolotne te twoje argumenty xd
A jeśli chodzi o jakość... Hmm... Jakby Ci to powiedzieć, jeśli masz do wyboru mięsko z biedry lub lidla, to bierz lidlowe, bo według informacji z trzeciej ręki z sanepidu lidlowy drób zawiera najmniej antybiotyków na rynku, jeśli chodzi o