Aktywne Wpisy

jaroslaw-nitko +233
#konfederacja #heheszki
nie wiem gdzie to nagrane ale ten "czlowiek" powinien byc leczony psychiatrycznie - i na takie miernoty chca glosowac ludzie? . Normalnie dostal by juz w pysk za niszczenie cudzego mienia ale korzysta pelna geba z immunitetu
nie wiem gdzie to nagrane ale ten "czlowiek" powinien byc leczony psychiatrycznie - i na takie miernoty chca glosowac ludzie? . Normalnie dostal by juz w pysk za niszczenie cudzego mienia ale korzysta pelna geba z immunitetu

nocny-mirek +26
Co to jest lex tusk? Ktoś streści?
Przecież u nas preselekcje eurowizyjne też są od jakiś 25 lat lat skutecznie sabotowane przez telewizje publiczną co widziałem już prawie 20 lat temu czyli w 2004 roku i co też widzę dziś. Do preselekcji zgłasza się masa artystów .W tym roku było ich ponad 300 a w wybranej najlepszej 10-siątce znalazło się tak wiele słabych propozycji ,że trudno uwierzyć że spośród odrzuconych około 290 propozycji nie było lepszych.
Teraz w dodatku jest kryzys gospodarczy. Mamy swoje problemy. Jann w rankingach pewnie byłby gdzieś na 5-8 pozycji co dawałoby mu jakieś 2-5 % szans na zwycięstwo a to już jest małe ryzyko ,że w przypadku wysokiej jakości występu może wygrać a Polska będzie musiała tracić pieniądze na organizację tego konkursu w następnym roku. .A on ma charyzmę i dobry oraz ciekawy wokal na żywo więc ryzyko się zwiększa. Blanka to jest w 100% bezpieczny wybór bo nawet jak awansuje do finału to nie ma najmniejszych szans na zajęcie miejsca w top 10 a co dopiero na zwycięstwo. Wiele na to wskazuje ,że w ogóle odpadnie w półfinale.
Te preselekcje są po prostu od wielu,wielu lat mocno kontrolowane ,żeby nie pojechało coś zbyt dobrego. I tyle. Nie ma sensu dorabiać do tego jakiś bardziej skomplikowanych teorii.
https://eurowizja.org/dlaczego-niemcy-nie-chca-wygrac-eurowizji/
#eurowizja
a) Wygrany kraj NIE ma obowiązku organizowania u siebie w przyszłym roku
b) Za samo uczestnictwo (+ organizowanie ewentualnych preselekcji) też buli się niemały chajs, więc jeżeli to o pieniądze chodzi to nie powinni wysyłać niczego - win/win
Eurowizja jest dochodowa o ile nie wyda się milionów na niepotrzebne ekrany oraz dawanie dyrektorom do koryta (nawet
@DespotaAnalny: za samo członkowstwo w EBU płaci się niemały hajs i nie wiąże się ono jedynie z Eurowizją, jest wiele krajów, które należą do EBU, ale nie uczestniczą w Eurowizji, np. kraje arabskie.
@DespotaAnalny: to akurat się zwraca z nawiązką, bo Eurowizja to wciąż jeden z najtańszych czasów antenowych per oglądalność (wliczając w to ramówkę około eurowizyjną).
@mambar: To już powoduje, że nie mam ochoty czytać tego dalej. Piosenka Janka też była słaba. Pompujecie go tylko dlatego, że przegrał z Blanką w sposób budzący wątpliwości. A umówmy się piosenka też jest słaba. Skompromitowałby się [podobnie bo nawet jego angielski nie jest na wysokim poziomie. Byłby może o 2 miejsca wyżej