Aktywne Wpisy
WielkiNos +106
W Krakowie ludzie utworzyli grupę, na której ostrzegają się przed kontrolerami biletów żeby móc jeździć na gapę. Powstała też aplikacja umożliwiająca oznaczanie pozycji kanara na mapie. Osoby wyrażające swój niesmak po zobaczeniu tego są jak widać wytłumaczane.
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
viciu03 +10
Łączenie rodzin? Spoko, jeśli żona w Polsce pracuje lub mąż dostał zaproszenie od polskiej firmy, a jak nie to niech jedzie na Ukrainę do męża.
#ukraina
@antywojo: A to dlaczego? Nie powinni dostawać świadczeń i pomocy materialnej od państwa polskiego. Ale jak mają kasę, płacą, to czemu nie?
@muskutanin: Ale przodkowie tych nie pracujących Polaków budowali ten kraj i o niego walczyli a potomkowie Ukraincow często walczyli z Polską nie chcieli w niej żyć i ci się do dziś cieszą, ze #!$%@? kawał Polski ze Lwowem, który jest teraz na Ukrainie.
Niech się u nas mnożą na potęgę, bo inaczej za 15 lat będziemy musieli zaciągnąć tutaj setki tysięcy albo i lepiej arabów czy innych hindusów, bo nie będzie komu pracować
Nie masz po prostu praw do tego aby jakiegokolwiek Polaka wyrzucać z Polski i odmawiać mu praw.
Już samo to, że Ukraińców uważasz za równoprawnych z polskimi obywatelami jest obrzydliwe. Bo Ukraińcy do
@oydamoydam: obrzydliwe jest mi
wciskanie słów, których nigdy nie napisałem. Idiotycznymi argumentami bronisz pasożytów wycierając sobie mordę patriotyzmem. Nie ma sensu rozmowa z tobą
I się jeszcze pultasz, że to nie jest zrównywanie. Symetryzm to synonim zrównywania.
W Polsce niepracując nie da się przeżyć.
We wszystkich biedronkach w mojej okolicy za to pracują Ukrainki
@oydamoydam:
Niby kiedy ;) coś się towarzyszu pod kopułką przestawiło ;)
Na przykład wojna 1920 roku, po stronie PL walczyło blisko 30 tysięcy Ukraińców w armii polskiej, plus 6 tysięcy żołnierzy w grupie gen. Bułak-Bałachowicza plus 2 tysiące kozaków i prawie 6 tysięcy żołnierzy 3 armii rosyjskiej.