Aktywne Wpisy

HardWax +14

źródło: main_16_relaks_na_pla_y
Pobierz
Widur +3
Zrobiłem sobie 3 miesięczną przerwę od siłowni z powodu urazu kręgosłupa i roczne efekty pracy poszły się yebać jak krew w piach. Skąd Wy bierzecie motywację? Przecież jakaś choroba, niedyspozycja, cokolwiek przez co trzeba mieć przerwę w treningach i w szybkim czasie wracamy do punktu wyjściowego. Słabe to jest.
#silownia #mikrokoksy
#silownia #mikrokoksy
Tym razem Szwajcaria odpala drukarki i właśnie wtłoczyła 100 miliardów pustego pieniądza do realnej gospodarki.
Chyba klamka już zapadła i niebawem przywitamy się z hiperinflacją.
Wydawajcie pieniądze póki są cokolwiek warte, bo znowu dacie się wyleszczyć przez zwykłych Januszy, którzy niebawem pozbędą się kolorowych papierków (analogicznie jak się z nich śmiano jak np. po wybuchu wojny tankowali pod korek do wszystkich butelek jakie tylko mieli w swoich domostwach - wygrali wtedy życie).
#nieruchomosci #gielda #inflacja #dodruk
@haha123: Nie
Jak w takich warunkach inflacja jakimś cudem zniknie to sobie odetnę jajko.
To ,że w Polsce na początku lat dziewięćdziesiątych była hiperinflacja nie oznacza, że każdy kryzys tak się skończy. W Czechach nie mieli hiperinflacji i masowego bezrobocia podczas transformacji.
@TeslaPrawdziwy: podczas covida też nic nie dostałem na konto, a jednak inflacja wystąpiła i póki co nawet nie widać najmniejszych śladów, aby inflacja cokolwiek hamowała, a o jej spadku to można jedynie pomarzyć.
@haha123: No tak, w końcu tankując do wszystkiego co tylko mieli wlali z 1000l, oszczędzając tym samym w skali roku jakieś 1000zł. Normalnie życie sobie za to na nowo ułożą xD
Zwykle Rich gry Richer poor get poorer
@TeslaPrawdziwy: Ja dostałem - w ramach pomocy covidowej ze 30k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@haha123: nie wiem czy wiesz ale kryzys bankowy jest cholernie deflacyjny. K---a mać, z systemu zniknęło 17 miliardów dolarów w obligacjach (additional tier 1), wartość dodatkowych setek miliardów leci na pysk bo okazało się że te obligacje są niżej w hierarchii niż akcjonariusze. A to poza efektami pośrednimi.
ale jesli chodzi o ewentualna hiperinflacje to jak najbardziej realny scenariusz