Wpis z mikrobloga

Kiedyś w #pracbaza do działu chcieli zatrudnić nowego chłopa. No i przyszedł kierownik do naszego pokoju, dał takim dwóm Anetkom stertę CV i im powiedział, żeby wybrały kilka i umówiły na rozmowy a on porozmawia. Przeglądają te cv:

-o, ten chyba się nadaje
-ej, ale będziemy siedzieć z nim w jednym pokoju codziennie przez 8 godzin, może nawet przez kilka lat, to chyba lepiej żeby nie patrzeć na taką twarz?
-hehe, racja

I wszystkie CV chłopów z mordami poniżej 7/10 lądowały w niszczarce xD. It's over dla #!$%@? genów nawet jak chcesz pójść do słabo płatnej roboty. Natura.

#przegryw #blackpill #zwiazki #seks #tfwnogf #redpill #rozowepaski #niebieskiepaski #tinder #p0lka #dickpill #stulejacontent #chad
M.....9 - Kiedyś w #pracbaza do działu chcieli zatrudnić nowego chłopa. No i przyszed...

źródło: 1Srv7u3xDx069WG6UyVsePQ

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • 8
@Mineciarz69 Bardzo często mnie to spotykało, gdy szukałem pracy. Raz to mi nawet wprost powiedział to janusz biznesu, że chodzi o wygląd, także nawet faceci odrzucają za urodę.
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@Mineciarz69: dlatego jestem zwolennikiem aby na CV nie było zdjęcia chyba, że to absolutnie niezbędne (do np pracy jako kelner). Sam kilkukrotnie przesiewałem tak CV i świadomie staralem się nigdy nie faworyzować ładniejszych ludzi, ale czy podświadomie tego nie robiłem? Ciężko ocenić.
  • Odpowiedz
  • 21
@RudyZibi Skąd ty możesz wiedzieć, gdzie ja aplikowałem? Tak się składa, że na magazyny też startowałem i mnie nie chcieli zatrudnić przez wygląd, a atrakcyjniejszych ode mnie zatrudnili. Mogli sobie na to pozwolić, bo było bardzo wysokie bezrobocie kiedy szukałem pracy to jest w latach 2010 - 2012. Jednak fakt jest taki, że moi przystojniejsi koledzy dużo szybciej znaleźli pracę.
  • Odpowiedz
@RudyZibi: Ja tam zaczynałem jakiś czas wcześniej jak firma dopiero startowała z kontraktem w moim regionie. Przyjmował mnie sam prezes i potrzebowali ludzi na gwałt. Gdyby moje cv trafiło do rąk anetek to by mnie tam na 99% nie było.
  • Odpowiedz
To jest typowa dyskryminacja.

@gnomol: takie czasy, że oburzone płatki śniegu wszystko nazwą "dyskryminacją", nie dogodzisz.
Ważna jest efektywność i komfort pracowników i w tym przypadku realnie wybór został dokonany mając to na uwadze.
  • Odpowiedz