Aktywne Wpisy

Gdzie 4latek mógł włożyć klucz do auta w domu, który leżał na moim biurku xd biorę od każdej z drużyn po 500 i słucham państwa #kiciochpyta #rodzicielstwo #gownowpis

Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
#chrzescijanstwo #biblia #religia #ateizm #swiadkowiejehowy
Zajebiscie pomyslane. Chore i zwyrodniale moralnie. Ale technicznie zajebiste w swojej chorej i zimnej kalkulacji.
Nawet nazisci i komunisci byli tylko nieudacznymi pionasami przy KK.
Twardy przeciwnik.
Zafascynowany bylem prostota i czystoscia mysli np. La Veya. Do tego lubilem szokowac, jak to nastolatek, sama idea "Satanizmu".
Dzis mam czterdziesci lat i dalej uwazam sie za "sataniste". Aczkolwiek ze zgroza stwierdzilem w pewnym momencie zycka ze: Mi, hedoniscie, egoiscie i sataniscie dalej blizej
@Niedobry: akurat prostota to dobre określenie na jego myśli. To są takie przemyślenia na poziomie gimnazjalisty, żadne społeczeństwo nie utrzymałoby się gdyby coś takiego szeroko stosować, bo nikt nikomu by nie ufał ( i słusznie). Stąd społeczeństwa budowały się na religiach, bo były bardziej stabilne i niosły wartości bardziej budujące, niż destrukcyjne dla społeczności, nawet jeśli dla jednostki były jakoś korzystne w
Z Bogiem to jest taka kwestia, że niektórzy twierdzą, iż Bóg nie może być analizowany na podstawie moralności, a ja pytam: dlaczego nie? Skoro Biblia, rzekomo jego słowo, twierdzi iż człowiek jest stworzony na obraz
2P 1, 20 „Wiedzcie jednak, że żadnego proroctwa w Piśmie nie można wyjaśniać według własnego uznania.”
2P 3, 16 „Są w nich [listach św Pawła] jednak pewne rzeczy trudne do zrozumienia, które – podobnie jak inne Pisma – ludzie niedouczeni i słabej wiary przekręcają na własną zgubę.”
Long story short.. jak czytam Biblię i jest postać X która robi Y i to Y jest niemoralne to nie odczytuje
Wiem, dlatego odniosłam się do Galatów 5 i Hebrajczyków 11. Widzę brak spójności między tym, co robił Samson, a twierdzeniem z innych wersetów biblijnych o tym, że Bóg jest "miłosierny, nienawidzący przemocy, nienawidzący kłamstwa", a jednocześnie wymienia Samsona w Nowym Testamencie jako wzór do naśladowania.