Aktywne Wpisy
picasssss1 +983
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
Kearnage +582
Zależy mi natomiast, żeby otrzymać dane konfiguracyjne światłowodu, aby wpisać je samemu do swojego routera oraz aby adresacja zewnętrzna była IPv4 (a nie IPv6) - czy takie opcje są dostępne przy wyborze operatora UPC Play?
Orange bym chciał odrzucić, bo polecieli z cenami.
#orange #play #upc #swiatlowod #swiatlowody #internet #tauron #komputery #informatyka
@MisiekD: Zapytaj sąsiadów, jakość usług zależy od lokalizacji
@LazyInitializationException @MisiekD sa dane logowania ppope ale musisz wynegecjowac ont (taki modem swiatlowodowy, pozniej router orange jest podlaczany skretka do nieg a nie swiatlowodem bezposrednio), tutaj masz jak ludzie kombinowali, jesli pytasz takie rzeczy szczerze mowiac bym sobie odpuscil na twoim miejscu https://trzepak.pl/viewtopic.php?t=51177
@LazyInitializationException: Nic w zasadzie to tematu nie wniosłeś.
A część o światłowodzie ująłem potocznie, chodzi o PPPoE i VLAN ID, tak ciężko się domyślić?
Sąsiedzi też nie mają, bo podłączają całe miasto.
Modem ONT już wynegocjowałem. Będę miał to zawarte w umowie (to montuje mi Tauron). A z modenu ONT (Taurona) leci skrętka do routera. I na bank jak się da to ludziom wpychają swoje routery. Ja natomiast powiedziałem wprost, że mam swoją sieć domową i do domowego routera (swojego) chcę wpisać dane PPPoE. Natomiast mnie gościu trochę zdziwił, bo mówił, że jestem pierwszym klientem UPC, który
Z tego co mi wiadomo UPC nie korzysta z pppoe wiec nie mogliby dac ci tych danych, na jednym forum wspominali o dhcp option, generalnie rok temu ich routery swiatlowodowe nie
Ale i tak wszystko nazywają światłowodem.
@MisiekD:
co mi mają odpowiedzieć na infolinii? Wiarygodne opinie użytkowników od UPS? xD
Dla Twojej ciekawości - nie, na żadnej z 4 infolinii, do których dzwoniłem nie umieli odpowiedzieć, bo pytania są zbyt techniczne i "trzeba rozmawiać z technikami/monterami", a do nich numeru nie ma.
Z tego co moi znajomi mieli to orange tak samo c-----a totalna, UPC trochę lepiej ale też idealnie nie jest xd