Aktywne Wpisy
Atypical +260
Co ja odwaliłem to ja nawet nie.
Szukałem hothatcha, auta na codzień, a kupiłem limitowana edycję mazdy mx5 XD
#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #mazda
Szukałem hothatcha, auta na codzień, a kupiłem limitowana edycję mazdy mx5 XD
#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #mazda

USSCallisto +40
Nasz neuropejski specjalista od podatków i ekonomii, który tak zaciekle atakuje Konfederację i jej wyborców będzie miał co robić w wakacje. Otóż kupił sobie gry dla dzieci więc nawet z piwnicy nie będzie musiał wychodzić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #lewackalogika #neuropa #bekazprawakow #konfederacja #4konserwy
#bekazlewactwa #lewackalogika #neuropa #bekazprawakow #konfederacja #4konserwy

Patrząc na niektóre ostatnie wydarzenia:
1.) Kazachstan podpisuje umowę o współpracy strategicznej z USA
2.) Partia rządząca na Węgrzech ogłasza zamiar ratyfikacji kandydatur Finlandii i Szwecji do NATO.
3.) Serbski Prezydent ogłasza, że każdy obywatel Serbii, który dołączył do Grupy Wagnera, zostanie natychmiast aresztowany po powrocie do Serbii.
Putin pozostaje mistrzem strategii.
-mołdawia zmienia nazwe jezyka urzedowego na rumuński
-chiny rządaja wprowadzenie dwujezycznych nazw miejscowości przygranicznych na terenie rosjii
-w rumunii przy morzu czarnym ma powstać amerykańska baza
ad2:
węgry zmieniają już tą date 5ty raz
hehe
Baćka rzuci go dużym kartoflem w plecy.
@Bobito: mieli to zrobić już w grudniu, żeby nie było. Ogłosili to we wrześniu '22. Orban lawiruje jak Łukaszenka...
jak bardzo nie byłby ten szpagat (, piruet i fikołek w jednym) wymuszony to jednak rok temu nikt by nie uwierzył, że Niemcy a w szczególności SPD mogą podejmować tak drastyczne działania przeciw mutter russia xD
Dla mnie jest to dobra wiadomość, że w końcu znaleziono rozwiązanie odcinające wpływy Rosji w Europie. Jakkolwiek to było przeprowadzone. Na szczęście lata gdzie Rosja i Rosjanie mogli wszystko załatwić pieniędzmi albo groźbami zmniejszeniem dostaw gazu i ropy to pomału przeszlosc.
Znaczy grada
Jednego
W cywilnych rękach
(Tak słyszałem)
@Bobito: To niestety nieprawda - dalej robią w #!$%@?. https://apnews.com/article/hungary-delays-sweden-finland-nato-vote-508d7497259570c5fa15e547d8c4b005
@Grzesiok: Uuuuuu ... coś czuję że szaleńcy ideologiczni kacapii wpadną na pomysł terroryzmu na terenie USA rękami szpiegostwa ale nie bezpośrednio ale inspirującego ruchy pokroju BLM i podobne postępowe.
XDDDD
Dodałbym jeszcze:
4. Skierowanie EU na uniezależnienie od części dostaw surowców z FR, co przed wojną było praktycznie niemożliwe (patrz NordStream II)
5. Wymuszenie na De zmiany kursu w polityce tak wewnętrznej, jak i zewnętrznej na bardziej zdecydowany wobec FR.
6. Otwarcie możliwości na unormowanie stosunków PL-UA w stopniu, który był absolutnie niemożliwy po 2014, tak ze względu na politykę zewnętrzną UA, jak i politykę wewnątrz PL.
7. Rozruszanie przemysłu