Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób korzystających z OpenCore Legacy Patcher na macOS Ventura. Czy wy również nie możecie usuwać tła z obrazka? Może jest na to jakiś sposób? Klikając PPM myszy na ikonę zdjęcia, mogę już wybrać opcję wycinania, ale proces przebiega tak, jakby się przygotowywał (pasek postępu lata to na prawo, to na lewo) i trwa to w nieskończoność.

Korda - Pytanie do osób korzystających z OpenCore Legacy Patcher na macOS Ventura. Cz...

źródło: Zrzut ekranu 2023-02-27 o 18.14.36

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@L3gion: Nijak ma się to do tej opcji. To jak na iPhonie – wyodrębniany jest pierwszy kadr (niezależnie co byś chciał). To przestawione przez ciebie, to jest opcja wyżej – kadrowanie (⌘ + K). (i wówczas faktycznie ta opcja się uaktywnia) Ponadto przed chwilą zauważyłem, że przestała mi również działać opcja zaznaczania tekstu (tzw. Tekst na żywo) ze zdjęcia i wideo (obie wykorzystują AI), choć działała mi na
  • Odpowiedz
  • 0
@L3gion: dziwne, bo przynajmniej live text powinien działać, skoro działał mi na macOS Monterey na MBP 2015. Nie chce mi się też wierzyć, że pozbawili tych opcji użytkowników stosunkowo nowych maszyn na Intelu. Za to przynajmniej działa mi klonowanie ekranu z iPhone'a na MacBooku, choć mój model nie powinien tego obsługiwać.
  • Odpowiedz