Wpis z mikrobloga

Dziś odkryłam, że nienawidzę grzeczności.

Ogarnęło mnie dziś po powrocie do domu. Przeszłam ogródek sąsiada, który zawsze krzyczy "dzień dobry". Dzień dobry, dzień dobry, jak dorosły ludzi mam się uśmiechać i odpowiedzieć "dzień dobry", bo inaczej jest źle. Przecież nic się nie dzieje jak przejdę z zamkniętymi ustami. A, ale byłam niegrzeczna i sobie to uświadomiłam.

No to pomyślałam "będę niegrzeczna". Lubie to jak życie staje się prostsze. Powiedziałam naszym sąsiadom głośno ile mnie już te "dzień dobry" wkurzają i jak nienawidzę ich wszechobecności. Jak myślicie? Reakcja była mieszana i zabawna.

Więc, mówię wam. Nienawidzcie grzeczności. Jest zabawnie, prościej i życie zrobi się ciekawsze.

#nienawidzegrzecznosci #hot16challenge2 #niegrzecznosc #storytelling #zycioweodkrycia #wychylamsie
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale gówniara xD Następnym razem w ramach buntu przeciwko światu i urządzania go po swojemu proponuję odmrozić sobie uszy na złość matce albo narysować k00tasa na ścianie w szkolnym kiblu.
  • Odpowiedz
Zastanawiam się, dlaczego większość ludzi tak bardzo skupia się na grzeczności? Moim zdaniem, posiadanie odwagi, aby być "niegrzecznym", może być bardzo ożywcze i pomaga w wyznaczaniu granic.

@gram_na_twoim_flecie: Powtarzasz się, a cały czas nie podajesz argumentu, dlaczego tak uważasz. Ludzie się na tym bardzo nei skupiają, ludzie to po prostu robią, automatycznie. Bo nic to nie kosztuje, a sprawia, że wszystkim nam się żyje przyjemniej. Jak zaczniesz od czegoś miłego,
  • Odpowiedz
@aegispolis Czemu zakładamy, że grzeczność jest czymś automatycznym i pożądanym? Może grzeczność czasem trzeba odmawiać i bywa wręcz uciążliwa? Wiem, że to wyjątkowo drażniące i kontrowersyjne, ale nieraz warto sięgnąć po odwagę i powiedzieć "nie", nawet, jeśli będzie to niegrzeczne.
  • Odpowiedz
@gram_na_twoim_flecie: Dla ludzi którzy są dla mnie serdeczni, odpłacam serdecznością. Dla obojętnych - zdarza mi się być obojętnym. Na tym polegają cywilizowane stosunki międzyludzkie. Zapewne odpowiadam na bajta- ale socjopatie się leczy a nie się nią chwali.
  • Odpowiedz
Małe buntujące dziecko wciąż w nas tkwi. Nie trzeba tego ukrywać. Jeśli mamy siłę - po prostu okazujmy to.

@gram_na_twoim_flecie: Chciałbym być twoim sąsiądem. Codziennie machałbym Ci i z uśmiechem na ustach mówił S--------j
  • Odpowiedz
  • 0
chwila, w-------o Ciebie mówienie dzień dobry do Ciebie przez sąsiadów, przez co porozmawiałaś z nimi o tym i przez ich mieszaną i zabawną reakcję nienawidzisz wszystkich osób które chcą być grzeczne?

@banas921: zwykła menstruacja, nic nadzwyczajnego.
  • Odpowiedz