Wpis z mikrobloga

@JuzTuKiedysBylem:

na dole: zmanipulowany wykres, który wyłącza staking i LSD, który wynika z przejścia łańcucha na PoS (wyklucza około 17mln ETH). Staking to nie do końca DeFi, ale odpływ ETH jest tu jak najbardziej uzasadniony, bo w PoW ten ETH nie miał nic innego do roboty. Sieci L2 też nie są liczone, bo z perspektywy sieci eth, środki leżą na kontrakcie: https://l2beat.com/scaling/tvl
gysnde - @JuzTuKiedysBylem:

na dole: zmanipulowany wykres, który wyłącza staking i L...

źródło: Screenshot 2023-02-23 at 09.47.37

Pobierz
  • Odpowiedz
@gysnde: Twój wykres dopiero jest zmanipulowany. Weź się nie kompromituj.
Zrobiłem zakres ten sam na górze i na dole, od początku 2022.
Masz, poniżej jeszcze raz, z zaznaczonymi Twoimi ptaszkami.
Nawet nie chcąc poniżyć ETH bardziej (bo ath wypada pod koniec stycznia na 40 milionów) to masz:
34,86 milionów ETH 1.01.2022 i 29,89 milionów obecnie.
J.....m - @gysnde: Twój wykres dopiero jest zmanipulowany. Weź się nie kompromituj.
Z...

źródło: Capture

Pobierz
  • Odpowiedz
Wraz z wzrostem adopcji i użyteczności (coraz więcej punktów akceptujących BTC po LN) będzie rosło capacity LN.

@JuzTuKiedysBylem: rosło dynamicznie w 2022, czy jest pewny dalszy wzrost to bym się nie zakładał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@JuzTuKiedysBylem: Nie założyłem okularów i B pomyliłem z 8, lol. przyrost 20%, ale 5k BTC to jakieś 0.12mld. Na samym AAVE jest 50x więcej, a Arbitrum (L2) ma 30x więcej. Jak policzysz wszystkie protokoły, to w DeFi ETH jest ponad 400x więcej niż w LN.

Rajcujesz się jakby jakiś penny stock lub inny shitcoin skoczył 20% przy mcap $100mln. Z czym do ludzi? XD

Wszystkie wykresy, które nie pokazują zera
gysnde - @JuzTuKiedysBylem: Nie założyłem okularów i B pomyliłem z 8, lol. przyrost 2...

źródło: Screenshot 2023-02-23 at 10.20.10

Pobierz
  • Odpowiedz
@gysnde: chodzi tylko i wyłącznie o trend.
DeFi na ETH nie ma żadnej realnej użyteczności jak i całe ETH. Nie ważne na ile jest wyceniane obecnie w śmieciowych USD.
Zobacz ile użyteczności daje ludziom te 0,12 mld USD w LN.

Pokaż mi podobny film jak wkleiłem wyżej, gdzie ETH rozwiązuje jakiś problem zwykłych ludzi w realnym świecie.
Dla BTC przykładów jest tysiące, a będzie tylko więcej.
  • Odpowiedz
Wszystkie wykresy, które nie pokazują zera w osi Y trochę manipulują, bo nie widać pochodnej ;)

@gysnde: nie chcesz, żebyśmy wartości z 01.01.2022 z tych dwóch wykresów nałożyli na zero osi Y, uwierz mi. xD
Tu jeszcze możesz próbować zaklinać rzeczywistość jakoś. xD
  • Odpowiedz
Poza tym DAI to algorytmiczny stablecoin, który ma pokrycie jedynie w tokenach MakerDAO, które są mintowane albo palone, żeby utrzymać pega do USD. To jest ponzi i to tylko kwestia czasu jak pojedzie za Luną.

@JuzTuKiedysBylem: Tak to chyba zamyka temat Twojej fachowosci. To podstawowy protokol na ETH a nie jestes nawet blisko idei jak to dziala :)
  • Odpowiedz
@banciur:

Tak to chyba zamyka temat Twojej fachowosci. To podstawowy protokol na ETH a nie jestes nawet blisko idei jak to dziala :)

W przypadku crashu rynku, gdzie cena MKD pikuje, powiedz mi co się stanie z DAI w przypadku depega, a następnie wyczerpania Surplus Reserve do pokrycia braków na wykupienie liquidated collateral, gdy nikt nie będzie miał kasy, żeby spłacić swoje pożyczki w DAI?
Umówmy się, że argument: 'były już
J.....m - @banciur: 
 Tak to chyba zamyka temat Twojej fachowosci. To podstawowy prot...

źródło: Untitled

Pobierz
  • Odpowiedz
@JuzTuKiedysBylem:

W przypadku crashu rynku, gdzie cena MKD pikuje, powiedz mi co się stanie z DAI w przypadku depega, a następnie wyczerpania Surplus Reserve do pokrycia braków na wykupienie liquidated collateral, gdy nikt nie będzie miał kasy, żeby spłacić swoje pożyczki w DAI?

Najpierw stracą posiadacze MKR - można ich rozwodnić w nieskończoność, a Jak się nie znajdą chętni na MKR, to DAI straci pega, np. $0.8. Nie będzie spirali śmierci,
gysnde - @JuzTuKiedysBylem:
 W przypadku crashu rynku, gdzie cena MKD pikuje, powiedz...

źródło: Screenshot 2023-02-23 at 13.19.43

Pobierz
  • Odpowiedz
Tu pytali ludzi co sądzą o prezydencie i btc w Salwadorze:

https://www.youtube.com/watch?v=6Te6j20-xEY

@JuzTuKiedysBylem: chyba nie czytasz dobrze tej sytuacji. Kobieta nie chce używać bitcoina - chce dolary, więc zgrywa głupią, ale wie że ma obowiązek przyjąć bitcoina i że niezadowolony "bitcoiniarz" może ją p----------ć do aparatu opresji, co jego samego też czyni opresorem wcale nie lepszym od kolonizatorów hiszpańskich. Musi używać teraz internetowych pieniędzy, które są wymysłem kilku białych nerdów i w
  • Odpowiedz
Nie zrealizowałeś jeszcze, że bitcoin jest pierwszym i do tej pory największym shitem. Będzie miał piękny pogrzeb.

@gysnde: nadal czekamy na flippening za miesiąc zgodne z przepowiedniami.
Później możecie wyznaczyć kolejną datę definitywnego flippeningu, przy której za kilka lat znów będziemy z Was gnić.
  • Odpowiedz