Aktywne Wpisy

rales +855
XD
źródło: temp_file6275642902270104425
Pobierz
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Różowa chce żebym zerwał kontakt z przyjacielem, bo go nie trawi , grozi zerwaniem zaręczyn.
Znam się z nim 15 lat, mocno się kumplujemy. Nie ściąga mnie na jakąś zła drogę. Mamy po prostu fajny vibe jak się spotykamy, ale moja różowa chyba jest o to zazdrosna. Każde spotkanie z nim czy sam na sam czy w większym gronie kończy się późniejszą awanturą.
Według mnie w związku nie
Różowa chce żebym zerwał kontakt z przyjacielem, bo go nie trawi , grozi zerwaniem zaręczyn.
Znam się z nim 15 lat, mocno się kumplujemy. Nie ściąga mnie na jakąś zła drogę. Mamy po prostu fajny vibe jak się spotykamy, ale moja różowa chyba jest o to zazdrosna. Każde spotkanie z nim czy sam na sam czy w większym gronie kończy się późniejszą awanturą.
Według mnie w związku nie

mirki powiedzcie mi - czy kara 30k za "nienalezyte wykonywanie umowy" (nic nie jest sprecyzowane konkretnie) to jakkolwiek standardowy i dopuszczalny zapis w umowie b2b? dodatkowo wymaga sie ode mnie wykupienia polisy OC w zakresie prowadzonej dzialalnosci - czy to jest normalne?
wymaganie ubezpieczenia się zdarza zwłaszcza dla sysadmina, bo umowa z firmą docelową może wymagać tego od kontraktowni/sh/body leasingu. powiedział bym że
Żeby ktoś ci w języku prawniczym udowodnił rażące zaniedbania to byś chyba musiał zrobić usuń System32 na windowsie XD
A ty wtedy bierzesz na zakładnika laptopa i inny sprzęt który masz XD
@z1emniak: no właśnie. Taki zapis ma sens jak jesteś w 100% odpowiedzialny za coś np. odpowiadzasz za dosłownie cały cykl życia oprogramowania. Dla zwykłej optymalizacji podatkowej (tj. pracownik, który równie dobrze mógł być na UoP) nie ma sensu wchodzić głębiej w bagno niż ma to miejsce w przypadku UoP