Wpis z mikrobloga

Hejka mirony,
mam problem z podłączeniem halogenu. Otóż wychodzą dwa brązowe kable, z czego jeden jest pod napięciem. Kupiłem kostkę połączeniowa, oprawę GU10 i spiąłem to razem. No, nie działa. Zamieniłem kable miejscami i w dalszym ciągu nie działa. Jak w takim razie podłączyć taka oprawę LED?
Dodam, że wcześniej była kostka, do której z jednej strony były montowane przewody a z drugiej po prostu się wpinalo halogen.
#elektryka #kiciochpyta #budujzwykopem
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Smarek37: @wypokowy_expert Wypierdzieliłem kostkę i mam dostęp do dwóch przewodów, brązowo żółty i żółty. Spiąłem je do kostki, a z drugiej strony oprawa. Niestety, ale nie zdało to egzaminu. Reszta halogenów (2 sztuki) działa prawidłowo i niestety nie widzę dostępu do zasilacza tych halogenów.
  • Odpowiedz
@BiletNaKrucjate: chcesz wymienić wszystko na ledy 230v zgadza się?
Wyciągaj wszystkie oprawkini jeżeli ktoś to po ludzku zrobił, to przy którejś żarówce pewnie skrajnej od źródła prądu powinien luźno leżeć na płycie kg transformator. Trzeba go znaleźć i zlikwidować.
  • Odpowiedz
@Smarek37: @wypokowy_expert
Chyba Panowie macie racje z zamurowanym transformatorem, bo rozebrałem wszystkie oprawki i nie ma tam za grosz miejsca, żeby wszedł jakikolwiek zasilacz.
Tak, wszystko bym chciał wymienić na LED 230V, jutro jak będzie więcej światła to jeszcze raz sobie to rozbiorę i dokładnie sprawdzę czy aby na pewno się żaden zasilacz nie pałęta.
  • Odpowiedz