Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +207
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +333
Tymczasem spadkowicze znowu błysnęli, znowu coś przekreśliło im plany. Żeby mogli kupić jakiekolwiek mieszkanie to musi dojść do ludzkiej tragedii i wojny xD
No ale przynajmniej pastiblox może się brandzlować do tego, że jest dużo mieszkań na sprzedaż, bo już tylko to mu zostało xD
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Sprzedający nie są opryskliwi.
"darmowe wakacje"
"ludzkie nieszczęście"
"jakby nie wojna"
czyli tradycyjne jest dobrze a będzie lepiej, pisz paski do TVP - tam takich potrzebują ;)
to niewazne, ważne że bez problemu znajdziemy tabele że w 2022 było drozej niż w 2021 i już.... nie ma co dalej drążyć, wakacje są, ferie są i jest dobrze ;)
@Mosimir: a po co ktokolwiek kto kupił mieszkanie na własne potrzeby mieszkaniowe miałby się przejmować tym ile jest aktualnie warte? XD
@Bernenski: Tylko w tych tzw. dobrych lokalizacjach. Faktem jest jednak, że tempo wzrostu cen mocno wyhamowało, a ceny całkiem sporej liczby mieszkań, także z rynku wtórnego, nominalnie wzrosły minimalnie lub nie wzrosły w ogóle, co w połączeniu z wysoką inflacją oznacza spadek de facto. Ale jak powtarzam: dobre lokalizacji szły lekko ponad inflację.
2/10 bo odpisałem
@mrcino: tylko w waszych zazdrosnych, zawistnych łbach xD kredyciarze mieli prosić na kolanach wykopków, żeby wykupili ich mieszkania, bo nie stać ich na jedzenie, ale nic takiego się nie stało xD
nic takiego się nie stało powiadasz....
czytałem podobne rzeczy 14 lat temu.... spokojnie spokojnie, a liderował w nich niejaki Marek wielgo - taki ówczesny Bartosz Turek .... i co? słyszałeś coś ostatnio (albo w ogóle) na kimś takim?....
@mrcino:
1. Nie znam nikogo kto pracuje na 2 etaty bo go rata przygniotła
2. Rozumiem, że w takim razie spadkowicze pracować nie muszą, no w sumie nie
@Mosimir: kupiłem za 700, teraz jest warte ponad bańkę (sprzedało się identyczne pod nami 3 miesiące temu).
Kredyt na stałym, wakacje kredytowe lecą, jest w pytkę
@Mosimir: Borze i znowu to samo. Inflacja to nie znaczy, że jak pieniądze leżą na kupce to co roku stamtąd wyparowuje gotówki o wartość inflacji. Jak miałeś 500k i
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Bernenski: Bo to jest coś czego spadkowicze nie ogarniają. Jedną z zalet robienia tak jak wszyscy inni jest to, że ci wszyscy inni to potężna grupa wyborcza i władza będzie robić pod nich.
W Polsce jest kult zastaw się a postaw się (EDIT: