Aktywne Wpisy

Sultan_Kosmitow +46
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
selenita66 +104
Moi drodzy, byłem wczoraj na plaży na Wyspie Sobieszewskiej, gdzie około godziny 19 nad głowami ludzi przeleciał ultralekki samolot, lecąc wzdłuż plaży. Mówiąc, że nad głowami, nie przesadzam - wysokość była rzędu 10-20 metrów nad ziemią. Kiedy zobaczyłem go zbliżającego się, byłem przekonany, że podchodzi do awaryjnego lądowania. Ale najwyraźniej była to jedynie popisówa i szukanie adrenaliny.
Z tego co wiem, minimalna wysokość lotu VFR nie powinna być niższa niż 500ft, czyli
Z tego co wiem, minimalna wysokość lotu VFR nie powinna być niższa niż 500ft, czyli
źródło: spsybc
Pobierz

2 sieci L3 w jednej L2 nie są czymś oczywistym.
Musisz dodać kolejny adres (192.168.100.x) do interfejsu na którym masz adres 192.168.1.1/24. Wydaje mi się że w openwrt będzie to kolejny "subinterfejs" podczepiony pod ten sam
strzelam, ze to co opisujesz to poklosie podwojnych natow ktore sa domyslnie ustawione na domowych routerow a czesto nie mozna go wylaczyc. ewentualnie chcesz sie polaczyc z sasiadem czy rodzina, tutaj juz jest zabawa z sprawdzaniem czy macie publiczny adresy, bawienie sie w
Scenariusz z wydzieleniem portu na switchu wbudowanym w router da się zrealizować na większości sprzętów (zmiana vlanu untagged).
Ruch bez bramy domyślnej również dałoby się ogarnąć za pomocą nat,