Wpis z mikrobloga

@rachuneksumienia @Konkol @2plus1 jak na knorr i winiary wychowani jesteście to zapomnieliście o bazylii :P Nawet nie wiecie jak to smakuje a oceniacie.

Zakwas na żur domowy, dzisiaj wersja inna. normalnie to Żurek jadam z białą kiełbasą, jajem, świeżo startym chrzanem, białym serem i cebulką podsmażaną.
@GoodLikE: to twój wygląda jak knor i winiary xD Poniżej zdjęcie żuru na prawdziwym zakwasie żytnim, po prostu mordo na śląsku się go robi inaczej, jak chcesz pradziwy żur to się go nie zalewa śmietaną ani żadnej bazylii nie daje. Kisisz w słoju gruboziarnistą mąkę żytnią + czosnek + liść laurowy + ziele angielskie + naturalny chleb na zakwasie. Potem wywar z wędzonki, smażony boczek lub kiełbasa (żeberka no co chcesz)
Konkol - @GoodLikE: to twój wygląda jak knor i winiary xD Poniżej zdjęcie żuru na pra...

źródło: obraz_2023-02-05_114124759

Pobierz