Aktywne Wpisy

totem_lesnych_ludzi +112
#ksiazki #czytajzwykopem
w tym wątku wstawiacie okładki (albo tytuły jak sie wam nie chce xd) książek, co do których większość ludzi zachowuje się jakby dobrze znała treść albo autora, ale w rzeczywistości nawet ich nie czytali. Ja zaczynam:
w tym wątku wstawiacie okładki (albo tytuły jak sie wam nie chce xd) książek, co do których większość ludzi zachowuje się jakby dobrze znała treść albo autora, ale w rzeczywistości nawet ich nie czytali. Ja zaczynam:
źródło: sdfgsdfgdfgdfgdfgdfg
Pobierz
beldziorrr +28
Zauważyłem pod wątkami odnośnie #psiarze kilka razy posty próbujące zrównać psiarzy z kociarzami i przeczytałem kilka mitów i kłamstw.
To teraz kilka słów w ramach waszej edukacji:
1) koty nie śmierdzą. Nasz ragdoll nawet dostał od znajomych przydomek "perwolek", bo pachnie dosłownie jakby był wyjęty z prania. Jak świeży ręcznik. Kot potrafi się myć kilka godzin dziennie. Nie dotyka niczego co śmierdzi, nie zje twojej gównianej lasangi z biedronki, bo ma dużo
To teraz kilka słów w ramach waszej edukacji:
1) koty nie śmierdzą. Nasz ragdoll nawet dostał od znajomych przydomek "perwolek", bo pachnie dosłownie jakby był wyjęty z prania. Jak świeży ręcznik. Kot potrafi się myć kilka godzin dziennie. Nie dotyka niczego co śmierdzi, nie zje twojej gównianej lasangi z biedronki, bo ma dużo
źródło: 1000003579
Pobierz

Tytuł:
Ego to Twój wrógAutor:
Ryan HolidayGatunek:
poradnikiOcena: ★★★★★★★★★★
ISBN:
9788328334984Tłumacz:
Tomasz WalczakWydawnictwo:
OnepressLiczba stron:
208Książka, do której pewnie nie raz będę wracał, ale nie żeby sobie ją poczytać tylko "skorygować kurs" na właściwe tory. Tym, co się błędnie pokazuje trasę, jest ego. Czym jest ego? Zapewne jeden z drugim znasz takie osoby lub nią jesteś, które na każde twierdzenie usłyszysz zdanie zaczynające się od "ja". Takowe też, ogłaszają wielkie plany na lewo i prawo, chwalą się poczynaniami, które są "ubrane" w przesadne określenia, czy tam zdjęcia Linkedinie najczęściej. To wszystko jest ego. Książka jest usiana historiami, jak ktoś wszedł na szczyt, chwilę na nim pobył i zaraz spadł (autor jest tego przykładem). Ten spadek w większości przypadków był ostateczny dla takiej osoby. Przyczyną jest ego, które przyćmiewa pełny obraz, zatraca się w wybujałej wyobraźni. Autor nie "pieści" się z czytelnikiem. Stawia sprawę jasno i gratuluje dotarcia do końca. Nie dziwę się. Dla części osób "dotknięcie trawy" może być szokujące.
Prywatny licznik: 11/200
#bookmeter #poradnikibookmeter
źródło: 601621-352x500
Pobierz