Aktywne Wpisy
Aegithalos +289
VIFON_Polska +64
No Elo (。◕‿‿◕。) Pierwszy oficjalny wpis popularnych Zupek Chińskich na Wykopie! Ja już jestem miękki jak makaron.#heheszki #gotujzwykopem
Kruszysz makaron?
- Tak 64.4% (725)
- Nie 35.6% (401)
Nie możesz cofnąć czasu, a żałowanie przeszłości sprawi Ci tylko ból w teraźniejszości.
A to Cie tylko osłabia i drenuje Twoją energię; zaprzepaszcza szansę na lepszą przyszłość.
Wypłacz się (pogódź z przeszłością, spróbuj sobie wytłumaczyć dlaczego wybrałeś taką drogę, na pewno nie miałeś wtedy łatwo i przez problemy nie byłeś w stanie normalnie działać), wstań
Ja to wiem, doskonale to rozumiem, problem w tym że inaczej nie umiem. Od zawsze rozpamiętywałem, analizowałem, zastanawiałem się co mogłem zrobić lepiej, kiedy mogłem zaryzykować, kiedy nie zrobiłem tego co zrobić powinienem... Ech.
Ani to nie jest możliwe (zmienia nam się motywacja w różnym wieku), ani wcale takie dobre (nie zawsze skupiamy się też na dłuższej perspektywie).
Jedyne co możesz zrobić to dokonywać świadomych decyzji i robić to co jest najlepsze w danym momencie. Tak jak inni pisali, żałowanie i samobiczowanie się
Komentarz usunięty przez autora
@Heroina340: Wiesz już gdzie leży problem, to dobra wiadomość. Jak ktoś wcześniej już napisał, myślenie w ten sposób drenuje Cię z energii i odbiera motywację do jakiegokolwiek działania. Nie będę Cię okłamywał, że całkowite wyplenienie tego typu myśli jest możliwe w dzień lub dwa, bo stało się to nawykiem. Nasze mózgi
I powiem ci tyle, zaczynanie dnia dnia od rozpamiętywania i fantazjowania co by można było zrobić lepiej te dziesięć lat temu zaprowadzi cię donikąd.