Wpis z mikrobloga

@galicjanin: a wiesz, że możesz przeczytać resztę tego co wrzuciłem? Na dole są jego poglądy w których można znaleźć zapis o redystrybucji dochodów, wcale nie brzmi jak komuna.

Mieli komucha Babisza

@zjadlbym_kebaba: zawsze miałem Czechów za debili ale teraz to już w ogóle uświadczyli mnie w przekonaniu że nimi są, nic dziwnego że Polska pomimo dwu krotnie niższego PKB per capita w 1991 teraz ich dogania.
@Blaskun: to socjalista i były członek partii za komuny u nas byłby pewnie w SLD z takimi poglądami
zresztą jak można być żołnierzem i być przeciwnym karze śmierci
@ArtBrut: Patrząc po życiorysie to trochę taki Sławomir Petelicki albo inny Leszek Miller w gajerku. Narodowy komunista i oddany służbista spec-służb, elita szkół GRU, no ale jak system zaczął się chwiać i zachód sypnął kasą to nagle stał się demokratą i człowiekiem na posyłki obozu z którym całe życie walczył. W 1988 roku składał papiery z ganiania Kuklińskiego, w 1989 roku stworzył GROM i bronił smutnych panów zza oceanu.

Jak ktoś
@Kupamilosci:

Na dole są jego poglądy w których można znaleźć zapis o redystrybucji dochodów, wcale nie brzmi jak komuna.

Przecież sam wrzuciłeś, że odnosi się do m.in. Danii. A tam po prostu zarobki prezesów są powiązane z zarobkami najniżej zarabaiających, zarabiają maksymalnie jakąś tam krotność zarobków mijimalnych. To nie komuna. Wyzywasz innych od głupków, a sam się niewiele lepiej zaprezentowałeś.
SLD z takimi poglądami

@FFFFUUUU

ja nie jestem za SLD ale wprowadzili nas do Unii Europejskiej a Kwaśniewski do NATO

SLD chyba też nawet raz obniżyło podatki, co generalnie nie udało się ani jednemu z późniejszych rządów

oczywiście dobrze że już nie rządzą, były afery itd.

ale chociaż trzeba ich oceniać w miarę obiektywnie

akurat te ich drugie rządy (gdzie były afery) i tak chyba były lepsze niż te pierwsze
@KrolWlosowzNosa: Skoro tak zareagowałeś to widocznie uderzyłem w czułe struny i też się liczy dla ciebie to jak on wygląda a nie kim jest, co zresztą potwierdzają komentarze i plusy wyżej xD Czuje się jak na głównej wypoku w 2015 roku i nawet nie czuję kiedy rymuję.
@Kupamilosci
I co kurna z tego? Ciężko wam tak zrozumieć, ze wileu członków miało w 4 literach komunistyczne ideały itp. duperele, a zapisywali się bez żadnych ważnych powodów? Zresztą byl to juz koniec komuny jak u nas w Polsce,
a wiesz, że możesz przeczytać resztę tego co wrzuciłem? Na dole są jego poglądy w których można znaleźć zapis o redystrybucji dochodów, wcale nie brzmi jak komuna.

@Kupamilosci:
Dania: cos robi
wykopek: literalnie komunizm

zawsze miałem Czechów za debili ale teraz to już w ogóle uświadczyli mnie w przekonaniu że nimi są, nic dziwnego że Polska pomimo dwu krotnie niższego PKB per capita w 1991 teraz ich dogania.

"dogania"
źródło: obraz_2023-01-28_215132379
@Kuklak: A najlepsze, że piszą to typy nie z jakiegoś Teksasu gdzie zrozumiałe jest, że nikt nie ma pojęcia jak od strony formalnej wygląda komuna i mają prawo myśleć, że to wszystko polegało na wysokich podatkach, tylko ludzie których rodzice faktycznie tej komuny doświadczali na co dzień. Zawsze mnie to rozwala.