Aktywne Wpisy

Burczan +29

cpt_foley +915
W jaką korposektę się #!$%@?łem to ja nawet nie xD
Nie poszedłem w czwartek i piątek do pracy że względu na ból pleców, przyniosłem zwolnienie, dostałem zastrzyk itp.
Mój dobry ziomek podsłyszal na kawie że moje kierownictwo na kawce na mnie wsiadło, że jak tak można, że są przecież żądaniówki, oni chodzą do pracy mimo bólów, że on to nie był na zwolnieniu od 22 lat.
Przed chwilą wprost powiedziałem temu ostatniemu
Nie poszedłem w czwartek i piątek do pracy że względu na ból pleców, przyniosłem zwolnienie, dostałem zastrzyk itp.
Mój dobry ziomek podsłyszal na kawie że moje kierownictwo na kawce na mnie wsiadło, że jak tak można, że są przecież żądaniówki, oni chodzą do pracy mimo bólów, że on to nie był na zwolnieniu od 22 lat.
Przed chwilą wprost powiedziałem temu ostatniemu
Nam nauczycielka pokazała trick, jak zapamiętać liczbę dni miesiąca za pomocą dłoni, czasami sam do dziś z tego korzystam, choć mam kalendarz w PC czy telefonie, ale czasami szybciej jest na dłoniach.
Jak korzystać? Kostka zawsze ma 31 dni, a dołek 30. Proste :)
Mega fajnie, że zgadza się lipiec i sierpień z naszymi dłoniami.
Dziękuje za pokazanie mi tego tricku, pani z szkoły :)
#szkola #tricki #mnemotechnika
@wiesiu2: Współczuje :c
Ja zawsze korzystałem/korzystam z trricku podania lęki.
Ja to znałem z encyklopedii dla dzieci. Patent genialny używam całe życie. A encyklopedia dalej gdzieś w domu jest.
Księżyc zmierzając do nowiu przypomina literę C od słowa "cienieje".
Księżyc zmierzając do pełni przypomina literę D od słowa "dużeje"
@simsakPL: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
najpopularniejsze:
znak > lub < to otwarta buzia psa który zwraca się w tą stronę gdzie jest więcej kiełbasek
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Otóż stalagmit ma w sobie literę G. A na G zaczyna się "gówno". Gówno leży na ziemi więc stalagmit to ten wyrastający z ziemi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli nie masz stopera, a chcesz precyzyjnie odliczyć sekundę, to powiedz "dwadzieścia jeden"