Wpis z mikrobloga

Nie mogę doczekać się pierwszych nagrań z pola walki, na których Leopardy i Abramsy złomują kacapskie żelastwo wraz z mięsnym wkładem. Czekałem na taki widok od poprzedniej Zimnej Wojny. Dziadek Biden chyba też, że taki ostry rozkład jazdy rozpisał.
#wojna #ukraina #wojsko #abramsy #czolgi
Sangreal - Nie mogę doczekać się pierwszych nagrań z pola walki, na których Leopardy ...

źródło: CbP0Q6FW8AAeUif

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sangreal
A ja się nie mogę doczekać jak już po jakichś 7 tygodniach od dotarcia czołgów na front pojawi się pierwsze zdjęcie z uszkodzonym Leopardem i onuce zaczną pisać że w takim razie te czołgi to g---o a pomoc nic nie dała ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: Dla kacapów leopardy i abramsy to już g---o. Według propagandy są c-----e, bo nie mają automatycznego ładowania jak ich cuda techniki i potrzeba specjalnie dodatkowego załoganta do manualnego ładowania pocisku ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
z mięsnym wkładem. Czekałem na taki widok od poprzedniej Zimnej Wojny.

@Sangreal: za poprzedniej zimnej wojny to my mieliśmy być wkładką mięsną którą te Abramsy i Leo miały niszczyć (razem z T-72 na około wkładki)
  • Odpowiedz
@fledge
Bo Turcy generalnie obchodzili się z tymi czołgami, jak ruscy ze swoimi złomem. Nic dziwnego, że padały jak były puszczane w teren miejski, bez wsparcia piechoty.
  • Odpowiedz
A wczym te zachodnie czołgi są lepsze od ruskich?
To nie jest pojedynek jak w wojnie ojczyznianej typu radziecki solidny t34 vs niemiecki tygrys, w teorii lepszy, ale z mankamentami technicznymi.
Ja tak widzę pojedynek między t72 a leopardami.
Jestem ciekawy tylko ile nowoczesna technologia z zachodu dołoży jakości
  • Odpowiedz
@Sangreal: bo abramsy są c-----e- właściwe nie czołg ale logistyka z nim zwiazana
W Afganie czołg jechał do przodu, a cysterny paliwa bum i czołg stał bez paliwa.... wtedy był łakomym kąskiem
  • Odpowiedz
@analboss:
- nowoczesne systemy prowadzenia ognia
- kodowana, cyfrowa łączność
- system wizualizacji pola walki z naniesionymi sojuszniczymi jednostkami
- nowoczesne systemy ratowania załogi i czołgu
- możliwość pracy z wyłączonym silnikiem głównym (mniejsze
  • Odpowiedz