Aktywne Wpisy
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
domkasromka +4
#hotelparadise tak trochę zejście z tematu. Które, akcje najbardziej zapadły wam w pamięć z poprzednich sezonów, zarówno te śmieszne jak i jakieś draki. Mi się właśnie przypomniał fastiwal płaczu w piątym sezonie jak Kuba zaczął płakać, a cała reszta za nim.
#wojna #ukraina #wojsko #abramsy #czolgi
A ja się nie mogę doczekać jak już po jakichś 7 tygodniach od dotarcia czołgów na front pojawi się pierwsze zdjęcie z uszkodzonym Leopardem i onuce zaczną pisać że w takim razie te czołgi to g---o a pomoc nic nie dała ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Sangreal: za poprzedniej zimnej wojny to my mieliśmy być wkładką mięsną którą te Abramsy i Leo miały niszczyć (razem z T-72 na około wkładki)
Do tej pory mogli oglądać takie pojedynki w grach, a teraz szykuje się im dobra uczta.
Bo Turcy generalnie obchodzili się z tymi czołgami, jak ruscy ze swoimi złomem. Nic dziwnego, że padały jak były puszczane w teren miejski, bez wsparcia piechoty.
To nie jest pojedynek jak w wojnie ojczyznianej typu radziecki solidny t34 vs niemiecki tygrys, w teorii lepszy, ale z mankamentami technicznymi.
Ja tak widzę pojedynek między t72 a leopardami.
Jestem ciekawy tylko ile nowoczesna technologia z zachodu dołoży jakości
W Afganie czołg jechał do przodu, a cysterny paliwa bum i czołg stał bez paliwa.... wtedy był łakomym kąskiem
- nowoczesne systemy prowadzenia ognia
- kodowana, cyfrowa łączność
- system wizualizacji pola walki z naniesionymi sojuszniczymi jednostkami
- nowoczesne systemy ratowania załogi i czołgu
- możliwość pracy z wyłączonym silnikiem głównym (mniejsze