Wpis z mikrobloga

@Koniasz: @JudzinStouner

Olejcie tych głupków, przecież z nich wylewa się zwykła ksenofobia i rasizm.
Tłumy Ukraińców w Polsce? Super, dawać ich więcej! To również ich kraj!
Rosjanie w Polsce? Nieee, do siebie! Walczcie za swoje państwo! Nie podoba Wam się władza w Rosji? A co mnie to, do siebie!
  • Odpowiedz
I dlatego najbardziej chwalicie się największymi porażkami jak powstaniem Warszawskim czy Styczniowym xD. Zamiast świętować zwycięstwa to świętujecie porażki xD.

@Koniasz: poczytaj o martyrologii i nie mieszaj tego do tematu, nieuku.

Olejcie tych głupków, przecież z nich wylewa się zwykła ksenofobia i rasizm.

Tłumy Ukraińców w Polsce? Super, dawać ich więcej! To również
  • Odpowiedz
wrzucasz anty-ukrainskie posty

@Barto_: Po pierwsze: co w tym byłoby złego? Ukraińcy nie są żadnymi naszymi "braćmi" jak wielu z was lubi myśleć.
Po drugie: Na wykopie każda obiektywna informacja, która nie jest pozytywna dla UA jest określana z urzędu jako "prorosyjska" XD
  • Odpowiedz
Po pierwsze: co w tym byłoby złego? Ukraińcy nie są żadnymi naszymi "braćmi" jak wielu z was lubi myśleć.

@JudzinStouner: są sąsiadami i niszczą naszego wroga. Odstaw uczucia, to jest interes. Silna, niezależna od rosji Ukraina jest nam potrzebna żeby nas odgradzała od tego bydła.

Po drugie: Na wykopie każda obiektywna informacja, która nie jest pozytywna dla UA jest określana z urzędu jako "prorosyjska" XD

@JudzinStouner: nie jest.
  • Odpowiedz
@Koniasz: mordo toczysz dyskusje z typami, którzy nie widzą nic poza światem z telewizora. Nie ważne, czy ktoś jest Polakiem, Rosjaninem, Japończykiem czy nie wiem Nigeryjczykiem. Liczy się kto kim jest, a nie skąd czy jak wygląda. Obwinianie Rosjan, czy kogokolwiek o wojnę , którą wywołali politycy do ich własnych celów, a na którą zwykli ludzie mają tyle wpływu, że są co najwyżej na siłę wysyłani na front to nieźle
  • Odpowiedz
Silna, niezależna od rosji Ukraina jest nam potrzebna żeby nas odgradzała od tego bydła.

@missioncritical: Silna i niezależna Ukraina jest zagrożeniem dla polskiej racji stanu. Dla nas idealnym scenariuszem jest wieczny r--------l w tamtym rejonie i wyniszczone jedno i drugie państwo. A w ogóle bajanie o Ukrainie w UE to jest zwyczajnie antypolskie działanie.

Co do drugiej części wypowiedzi - na tagach nie ma żadnego obiektywizmu. Nawet prawdziwe informacje, ale
  • Odpowiedz
Silna i niezależna Ukraina jest zagrożeniem dla polskiej racji stanu. Dla nas idealnym scenariuszem jest wieczny #!$%@? w tamtym rejonie i wyniszczone jedno i drugie państwo.

@JudzinStouner: ok, na polityce się nie znasz, to już ustaliliśmy. Polską racją stanu jest niezależna od rosji i silna Ukraina. Tego nie zmienisz żadnym faflunieniem. Na granicy BLR już widzieliśmy przedsmak tego co może oznaczać bliskie sąsiedztwo rosji. Niestabilne państwo za naszą granicą to niestabilna granica, której utrzymanie będzie kosztowało nas fortunę, to także miliony uchodźców, przestępczość, choroby i inne niefajne rzeczy, które ci uchodźcy ze sobą przyciągną w ucieczce przed represjami, mordami i wysiedleniami. Pomyśl chwilę jak na człowieka zachodu przystało - czy nie lepiej jak Ukraina wygra wojnę, a my razem z resztą zachodnich państw zaczniemy pompować w nich pieniądze w ramach inwestycji, pieniędzmi wymusimy reformy, tak by Ukraina była naszym źródłem siły roboczej, a jednocześnie stanowiła mur pomiędzy naszą cywilizacją, a ruskimi? Lepiej żeby Ukrainy nie było? Żeby nie dało się im niczego sprzedać? Żeby oni nie mogli zaoferować nic nam?

Przejrzyj na oczy, to jest biznes i dbanie o kolejne dziesięciolecia spokoju na naszej
  • Odpowiedz
Zabolało? Napisałem samą prawdę.

@RazumichinZiK: mnie nic nie boli. To portal ze śmiesznymi obrazkami, więc nie wiem czemu miałoby mnie coś boleć? Ot bawią mnie takie mentalne dzieciaki, które wytyczają sobie jakieś krucjaty w internecie. Znikacie w szumie informacji, komentarzy, ale Wam się wydaje, że macie misję i ma ona jakieś znaczenie. Otóż nie. Jesteście tylko nic nieznaczącymi anonami, których opinia nikogo nie obchodzi, a jedyne z czym się kojarzycie
  • Odpowiedz