Wpis z mikrobloga

WIELKA WYKOPOWA BITWA FILMOWA - EDYCJA 3!

Tag do obserwacji lub czarnolistowania: #mirkoserial
WYNIKI: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pU2F5HS5O0VHs7TohzgwmIkea4vS4gcyWkS_aacgut0/edit

Zasady: Tym razem ocenimy filmy animowane z lat 2001-2022. W ankietach głosujemy na najlepsze naszym zdaniem filmy. Głosowania trwają nie krócej niż 24 godziny. Z grupy wychodzą DWA TYTUŁY!

GŁOSOWANIE W KOMENTARZACH!

Pamiętajcie o plusiku dla zasięgu! Dziękuję! Miłej zabawy :)

#glupiewykopowezabawy #ankieta #filmy #film
źródło: G2
  • 36
@Matt_888: Z tych filmów chyba tylko mustanga nie widziałem (ale nie jestem pewien w sumie, dawno to było). Pod względem technicznym i wizualnym to Ga'Hoole bije wszystkie (2010 rok!). Fabularnie też dobrze wspominam. Iniemamocni najbardziej wyczekiwana i wybłagana od fanów kontynuacja, dinozaur to w sumie odpad po resecie. Panda niezła. Chińska bajka wysoki poziom, ale osobiście znacznie wyżej cenię koe no katachi (a silent voice). I gdyby tam było to zdecydowany
@BArtus: Za mało jest takich filmów i są zbyt niszowe żeby robić dla nich osobny konkurs, ba już animacje jako całość są dość niszowe, więc innej opcji niż wszystko razem niestety nie ma.
@Matt_888: mimo mojej sympatii do Kimi no na Wa, to Kung-fu Panda 2 był fantastycznym filmem i na niego idzie mój głos. Film, który przerósł swój rocznik - powinien wyjść parę lat później, wtedy byłby doceniony. Niestety nie zarobił wystarczająco dużo, więc zrobili z innym reżyserem trzecią część która totalnie nasrała na morał i przekaz drugiej części xD szkoda.
Kimi no na wa był jak dla mnie zbyt pogmatwany. Za dużo symboliki, której żaden przeciętny Europejczyk nie zrozumie. Trochę się zawiodłem oglądając - przed oglądaniem czytałem opinie i każdy wychwalał jakie to nie jest zajebiste, więc miałem wygórowane wymagania, a film ich nie spełnił.